El Consell Comarcal de l’Urgell renova la concessió del transport escolar col·lectiu amb 30 rutes i més de 500 alumnes

La institució renova la concessió a les empreses Autocars del Pla, Autocars d’Agramunt i ALSA, per a tres cursos escolars prorrogables a dos més

El Consell Comarcal de l’Urgell té les competències delegades per part del Departament d’Educació en matèria de transport escolar i continua apostant per un model de transport escolar de qualitat per al trasllat de l’alumnat als centres educatius de l’Urgell, i renova la concessió a les empreses Autocars del Pla, Autocars d’Agramunt i ALSA, per a tres cursos escolars prorrogables a dos més.

El president del Consell Comarcal de l’Urgell, José Luis Marín, junt amb el conseller d’Educació, Eduard Montseny, i els representants de les empreses de Transport Escolar Col·lectiu (TEC), han fet la presentació de la renovació d’aquest servei tan essencial a la comarca.

Els municipis dels centres escolars receptors de l’alumnat de diferents nuclis de població amb transport escolar són: Tàrrega, Agramunt, Bellpuig i Sant Martí de Riucorb.

L’Àrea d’Educació del Consell Comarcal de l’Urgell és qui coordina el servei entre les empreses transportistes, els centres escolars, els ajuntaments, el Departament d’Educació i les famílies.

El servei de transport escolar  té com a finalitat el desplaçament a un centre públic o privat, ordinari o d’educació especial, d’aquell alumnat que per manca d’oferta educativa del seu nivell en el municipi de residència  s’ha d’escolaritzar fora del seu municipi, i d’aquell alumnat que tot i tenir oferta educativa del seu nivell en el municipi de residència, per circumstàncies especials, s’ha de desplaçar. Així mateix, l’alumnat d’ensenyament postobligatori no universitari pot fer ús del servei de transport escolar de l’Urgell en funció de la disponibilitat de places lliures. A l’Urgell es traslladen més de 500 alumnes diàriament, en servei de matí i/o migdia, i es dona servei a 15 centres entre escoles i instituts.

S’han licitat 15 lots, els quals integren un total de 30 rutes. El valor estimat del contracte per als  cinc cursos escolars adjudicats és de 7.255.297,80 €.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.