El Consell de l’Urgell aprova el pressupost 2022 que dona continuïtat a les polítiques socials, d’habitatge i de transició energètica

També preveu una inversió per a la construcció del nou edifici annex de l’ens, ubicat a la plaça de les Nacions sense Estat, que permetrà esponjar els serveis que actualment es presten a la seu de l’entitat comarcal

El ple del Consell Comarcal de l’Urgell ha aprovat aquest dijous al vespre, amb l’abstenció dels vots del grup de JuntsXCat, el pressupost per al 2022 que ascendeix a 6.270.136,34 €. El pressupost preveu un increment 200.000 € per a polítiques socials, que es desglossa amb un increment de 70.000 € per  al Servei d’Atenció Domiciliària Social, de 50.000 € per al transport escolar obligatori i 80.000 € per als ajuts socials de menjador.

Pel que fa a les inversions, es preveu una partida de 395.000 € per a la construcció del nou edifici annex al Consell Comarcal de l’Urgell, que disposarà de subvencions externes del PUOSC i del Fons de Cooperació Extraordinari, a banda de romanents de l’entitat comarcal. En l’àmbit de la transició energètica, s’invertiran 18.000 € en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la seu de l’edifici, que permetran reduir el consum elèctric en un 30 %.

Pel que fa a la consolidació de la plantilla, s’augmentarà en dos tècnics d’habitatge per tal de continuar les polítiques iniciades en matèria d’habitatge durant aquesta legislatura. Així mateix, el plenari també ha donat llum verda al Pla d’Igualtat d’Oportunitats del Consell, el Pla Comarcal de Reactivació Econòmica i de Joventut de l’Urgell.

Igualment s’ha aprovat el conveni entre l’Oficina de l’Habitatge de Catalunya i l’ens comarcal que permetrà, entre altres, gestionar el programa de mediació per al lloguer social i els ajuts en matèria  de rehabilitació dels fons Next Generation i el de l’Agència de Consum per coordinar la delegació de competències que s’executen des de l’ens comarcal.

Com a qüestió prèvia, ha pres possessió del càrrec de conseller comarcal, Josep Batlle i Martorell, en substitució de Jaume Pané Roig.

A grans trets, l’equip de govern mostra satisfacció per la tasca duta a terme durant l’anualitat actual, malgrat la situació de pandèmia, atès que s’han pogut desenvolupar tots aquells projectes previstos en el pressupost, entre els quals es pot destacar l’adquisició d’una deixalleria mòbil o bé la consolidació de diversos serveis i implantacions de plans. De cara l’any vinent, a banda de tots l’esmentat fins ara,   l’objectiu se centrarà en la millora de la gestió dels residus, amb la implantació de la recollida Porta a Porta a tota la comarca de l’Urgell.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.