El curs escolar comença a Ponent i Pirineu amb un total de 68.616 alumnes i 5.139 docents

ACN Lleida .- El curs escolar 2018-2019 ha començat aquest dimecres a Ponent i l’Alt Pirineu i Aran amb un total de 68.616 alumnes, 635 més que el curs passat, i 5.139 docents, 21 més que l’any passat. Tot i aquestes xifres a l’alça, segons el Departament d’Ensenyament l’FP a Lleida registra una davallada de 324 alumnes per falta d’interès per oficis tradicionals. També es redueixen en 259 els alumnes de P-3 per baixa natalitat tot i que l’oferta global s’amplia en una línia en un col·legi públic de la capital. Els estudiants de Primària augmenten i són 26 més, i també a l’ESO amb 509 més, al Batxillerat, amb 391 més i als programes de formació i inserció amb 5 més. En relació als mestres, estan repartits entre els 266 centres públics que hi ha arreu de la demarcació el 80% de la plantilla ho fa a la mateixa escola o institut que al curs passat.
El curs escolar ha començat aquest dimecres a educació infantil, Primària i ESO i el divendres ho farà a Batxillerat i FP. A la demarcació de Lleida el curs comença amb un nou institut el de Mollerussa IV que ho fa de forma provisional a l’antic hotel de Cal Duch perquè la construcció del nou equipament en mòduls prefabricats no s’ha pogut dur a terme. Així mateix, es perd l’escola rural pública Josep Espasa de La Pobla de Cérvoles, a les Garrigues.

D’altra banda, Ensenyament té previst iniciar abans de 6 mesos l’edifici de l’escola Pinyana a Lleida, en mòduls des de la seva creació, que també acollirà els alumnes del col·legi Balàfia. Així mateix, el curs comença amb les obres acabades a la majoria de centres tot i que falta un mòdul a l’institut de Seròs, al Segrià i se n’han instal·lat cinc més als instituts de Maria Rúbies, Terres de Ponent de Mollerussa, Alcarràs, Alpicat i Alfons Costafreda a Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.