El Festival de Pasqua de Cervera programa 8 concerts i reforça el discurs que la cultura és segura malgrat la pandèmia

La desena edició del certamen s’havia de fer a l’abril i ara tindrà lloc al novembre amb una reducció de l’aforament

ACN Cervera .- La desena edició del Festival de Pasqua de Cervera ha programat un total de 8 concerts de música clàssica catalana del 14 al 22 de novembre. Els seu director artístic, Josep Maria Sauret, ha volgut reforçar el discurs que la cultura és segura malgrat la pandèmia de la covid-19 i ha assegurat que tot i que la situació actual els ha comportat “molta feina” a l’hora de configurar el programa, hi ha hagut molta predisposició per part dels artistes. La meitat dels concerts programats són de de producció pròpia i el concert inaugural, estarà vinculat a la figura de Pau Casals. El festival redueix els espais i només es faran audicions al Paranimf de la Universitat i a l’Auditori. Així mateix, l’aforament es redueix al 50% per frenar contagis.

En la presentació del Festival, Josep Maria Sauret ha remarcat d’entrada que la “cultura és segura i és un valor essencial”. Per aquest motiu ha destacat la importància de poder celebrar el certamen malgrat es faci en unes dates que no siguin les habituals. Ha explicat que la situació actual ha complicat la configuració de la programació, però també ha assenyalat que els músics tenen moltes ganes de “trepitjar l’escenari”, ja que malauradament no hi ha concerts, i per això, no han tingut complicacions a l’hora de comptar amb les diferents formacions que hi participaran.

Si que s’han vist condicionats per les dificultats que comporta la gestió d’activitats culturals amb la pandèmia, però Sauret ha remarcat que la feina s’ha fet entre tots, i a dia d’avui, el Festival es celebrarà i ja es veurà més endavant, si cal prendre altres mesures. El certamen conserva “l’estructura” habitual tot i que ha calgut prescindir d’alguns clàssics com el concert escolar que es feia al Teatre de la Passió. Així mateix, també s’han descartat alguns escenaris com el de la Casa Dalmases i el Museu comarcal i l’organització ha decidit que tots els recitals es facin entre el Paranimf de la Universitat, on hi haurà capacitat per entre 140 i 150 espectadors, i l’Auditori, on hi podran assistir una seixantena de persones.

La regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla, ha remarcat que el Festival de Pasqua s’ha celebrat durant 10 anys de forma ininterrompuda i per això era important fer-lo aquest any, malgrat les dates siguin diferents. Quan van entrar a l’estiu al govern municipal, ja es van trobar la proposta de fer-lo pels volts de Santa Cecília i s’ha mantingut aquesta idea. El certamen compta amb un pressupost de 80.000 euros.

Els concerts

El concert inaugural serà el 14 de novembre i servirà per celebrar els 10 anys del Festival de Pasqua. Anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Catalana sota la direcció de Josep Pàmies. Repassarà el llegat de Pau Casals i servirà per retre un homenatge a la seva herència musical i social. Es tracta d’una producció pròpia del festival on també intervindrà com a solista, Carla Conangla.

El 15 de novembre s’ha programat el concert ‘Danses del Segre’, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell. El 20 de novembre, ‘Sacre i Profà’, un concert que constarà d’una selecció de motets de Pau Casals. El 21 de novembre, ‘La integral de les sardanes de Pau Casals’, a càrrec de la Cobla de Cambra de Catalunya, que per primera vegada en una audició pública, interpretarà el treball de recopilació de les sardanes de Casals. El 21 de novembre hi haurà el maridatge de vins amb la música de Toldrà i poemes de Carner, i el 22 de novembre, un recital a càrrec d’Alba Ventura, que presentarà els Quaderns de la Suite Ibèria d’Albéniz.

Finalment, s’han programat els concerts de proximitat, que tindran lloc el 14 de novembre, amb el ‘Manuscrit de Cervera’, on es podran descobrir aquests documents únics trobats a l’Arxiu Comarcal de la Segarra; i el 15 de novembre, amb els Joves Talents del Liceu, un quartet de saxos que precisament aquest dimarts han fet un tastet musical durant la presentació del Festival.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.