El fotògraf Jaume Solé realitzarà per desè any consecutiu el projecte etnogràfic ‘Retra(t)acció’

L’activitat es trasllada de la Fira d’Artistes, cancel·lada per la pandèmia, a l’estudi del fotògraf Jaume Solé

L’activitat es trasllada de la Fira d’Artistes, cancel·lada per la pandèmia, a l’estudi del fotògraf Jaume Solé a la plaça Major, de l’1 al 19 de desembre · Es dona continuïtat així a un fons que es dipositarà a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el fotògraf Jaume Solé desenvoluparan la desena fase del seu projecte etnogràfic ‘Retra(t)acció’ de l’1 al 19 de desembre. Enguany, amb la cancel·lació de la 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals a causa de la pandèmia, l’activitat es trasllada a l’estudi de Jaume Solé a la plaça Major, 7. A més, la convocatòria s’allarga durant tres setmanes (més enllà dels tres dies que acostuma a durar la fira). Basada en l’obtenció de fotografies en relleu mitjançant tres càmeres simultànies, ‘Retra(t)acció’ és una iniciativa pionera que des de l’any 2011 documenta l’evolució física i estètica dels targarins i targarines.

Formen part ja d’aquest fons unes 1.400 persones, un 40% de les quals s’han deixat retratar cada any a l’estand de Jaume Solé habilitat a la fira. Aquest 2020, i per donar continuïtat al projecte, les persones participants s’hauran d’adreçar a l’estudi del fotògraf. En aquest sentit, Jaume Solé afirma: “no deixarem que la pandèmia aturi ‘Retra(t)acció’ ja que la periodicitat anual de les imatges captades dona més valor a aquest singular projecte”. De fet, també es treballa per incloure la recopilació d’imatges en el llibre Guinness dels Rècords. Les fotografies mostren els canvis físics i estètics de les persones participants al llarg de quasi una dècada: fesomia, pentinats, roba, complements,… Aquest material es dipositarà al fons de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. Tot i el canvi d’ubicació, l’activitat continua comptant enguany amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.