El Govern atorga una subvenció a FiraTàrrega de 400.000 euros

La Fira és el mercat de les arts escèniques més important del sud d’Europa i té més de 800 professionals acreditats

ACN Barcelona .- El Govern ha concedit una subvenció a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega per a l’organització de la 39a edició de FiraTàrrega, el principal mercat d’arts escèniques del sud d’Europa, que aquest any tindrà lloc entre el 5 i el 8 de setembre. La subvenció, que anirà a càrrec de l’Institut Català de les Empreses Culturals, es concedeix per un import màxim de 400.000 euros. Amb una cinquantena d’espectacles, i 250 funcions concentrades en quatre dies, FiraTàrrega és el principal aparador de l’activitat escènica catalana i internacional, amb una programació eclèctica que promociona els artistes emergents i que compta amb una gran afluència de públic.
Les xifres de la programació artística de la Fira -30 estrenes, 10 coproduccions, un ampli programa de suport a la creació, prop de 9.000 entrades venudes i més de 30.000 meres quadrats d’ocupació escènica i 25 espais repartits per tota la ciutat-, així com l’aposta diferencial per les arts de carrer, visuals i els formats insòlits, fan de Tàrrega el principal epicentre per a les arts escèniques del país, i permeten ubicar el territori al món difonent valors com la creativitat, l’equilibri territorial, la cultura, la modernitat i la professionalitat.

FiraTàrrega és, des de la seva creació, el principal mercat de les arts escèniques de Catalunya i del sud d’Europa, amb un espai professional de prop de 800 m2 i 70 estands, més de 800 professionals acreditats –quasi un 20% dels quals, internacionals- i 450 entitats programadores.

Amb tota l’activitat professional concentrada a la Llotja i un ampli programa d’activitats per als professionals inscrits, FiraTàrrega és alhora un agent multiplicador de mercat i un hub exportador, i s’ha consolidat com la gran plataforma per a la contractació teatral i un espai de referència pel seu lideratge internacional i la promoció territorial. L’espai Pro és l’àgora de trobada de directors de festivals, productors, distribuïdors, institucions, serveis escènics, mitjans de comunicació i programadors nacionals i internacionals, que hi troben l’espai ideal per al debat i l’intercanvi, però també per a la negociació i la compravenda d’espectacles i produccions de qualitat.

A més, la participació de FiraTàrrega en diferents xarxes internacionals, així com la seva presència capdavantera a les grans cites internacionals de les arts escèniques de carrer d’arreu del món són una porta oberta que facilita l’accés als mercats internacionals de les companyies i empreses teatrals catalanes, així com un impuls a l’exportació, la difusió i la promoció en circuits estatals i internacionals de les seves produccions.fffffffffffffff

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.