El Govern preveu començar les obres de modernització de 10.000 hectàrees del Canal d’Urgell l’any 2022

El projecte, d’uns 1.350 MEUR, està inclòs al Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social

ACN Mollerussa .- El Govern ha començat la redacció dels primers quatre projectes executius que permetran modernitzar unes 10.000 hectàrees de l’àrea regable del Canal d’Urgell, de les 75.000 hectàrees globals. Els treballs, amb un cost d’uns 110 milions d’euros, s’allargaran durant tot el 2021 i s’espera que les obres puguin començar al 2022. Així ho han reiterat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la presentació del projecte de modernització del reg del Canal d’Urgell que han presentat aquest dijous a Mollerussa. El projecte total preveu una inversió de 1.350 milions d’euros i està inclòs dins el Pla de reactivació econòmica i protecció social de l’executiu català.

El projecte, amb una inversió al voltant dels 1.350 milions d’euros, preveu modernitzar el sistema hidràulic del Canal d’Urgell amb la construcció d’una nova xarxa de reg a pressió més eficient. Així, el Departament d’Agricultura, ja té en marxa els primers quatre projectes, amb una inversió de 110 milions d’euros. La redacció d’aquests acabarà a finals de 2021 i s’espera que les obres, que afectaran unes 10.000 hectàrees, puguin començar al 2022.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha explicat que si finalment “quadren els números i tot sembla que apunta així” el Govern podrà destinar aquests 1.350 milions d’euros. “Això vol dir que tindrem molta feina amb poc temps, perquè això s’ha de desplegar amb molts pocs anys”, ha afegit. Així mateix, Jordà ha tornat a assegurar que “el reg és una estructura de país”, i ha assegurat que la seva modernització permet un ús més eficient de l’aigua, adaptar els cultius al canvi climàtic, i millorar les condicions socioeconòmiques a les explotacions.

Per la seva banda, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha dit que el reg dels Canals d’Urgell “s’ha de posar al dia per aprofitar la seva potencialitat”. Aragonès ha recordat que la modernització de la infraestructura hidràulica forma part dels projectes que s’inclouen dins el Pla de reactivació econòmica i protecció social aprovat pel Govern. En aquest sentit, ha reiterat la importància que Catalunya aconsegueixi el “màxim de fons” possible dels fons europeus per reactivar l’economia després de la pandèmia de la coid-19.

Jordà i Aragonés han visitat aquest dijous la seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell a Mollerussa per presentar el projecte de modernització del reg dels Canals d’Urgell. A la trobada els han acompanyat el president de la Comunitat de Regants del canal, Amadeu Ros i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, entre altres autoritats i representants institucionals

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.