El Grup Alba de Tàrrega farà realitat el futur equipament residencial i de serveis comunitaris de Sant Martí de Riucorb

Després de 4 anys de recerca de finançament, el Grup Alba podrà iniciar el projecte gràcies a la recent subvenció rebuda de 526.500 euros provinent de la partida al càrrec del 0,7% de l’IRPF que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat reparteix entre diferents projectes destinats a entitats del Tercer Sector

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani visitarà dimecres 20 de gener el Grup Alba a Tàrrega per conèixer de primera mà un dels projectes principals finançats aquest any a través de la subvenció de l’IRPF que la Generalitat atorga a projectes d’entitats del Tercer Sector. El conseller estarà acompanyat, entre d’altres, pel diputat de Salut Pública de la Diputació de Lleida, Albert Bajona.

El Grup Alba, entitat social que treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb d’altres capacitats intel·lectuals i trastorn mental de l’Urgell, la Segarra i el Pallars Jussà, ha rebut l’impuls que necessitava per poder tirar endavant les obres del futur equipament que ha de donar resposta a les necessitats urgents d’habitatge i de suport a les famílies amb persones amb d’altres capacitats del Grup Alba i també a les necessitats de la gent gran que majoritàriament viuen soles a casa seva als petits pobles de la Vall del Corb i comarca.

El projecte pretén transformar aquesta edificació en un centre multifuncional, eficient i sostenible de 1.352 metres quadrats que comptaria amb una llar residència amb capacitat registral de 24 places per a persones amb d’altres capacitats amb altes necessitats de suport, i diferents espais polivalents i serveis oberts a tota la comunitat com un centre de dia, una sala multisensorial o serveis d’atenció domiciliària.

La primera fase de la inversió del projecte, és de 2.200.000€ que es preveu finançar amb les aportacions de diverses subvencions de les administracions publiques; entre elles la rebuda per la Generalitat de Catalunya amb la convocatòria de l’IRPF per un import de 526.500€, i un finançament important per part del Grup Alba a través de la banca ètica, preveient una part amb emissió de títols participatius i diverses accions de captació de fons de la pròpia entitat.

Sobre El Grup Alba

L’Associació Alba és una entitat d’iniciativa social. Té com a objectiu oferir una atenció integral a totes aquelles persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d’exclusió, partint de les seves necessitats i els seus interessos i els de les seves famílies, amb la finalitat d’aconseguir el seu màxim desenvolupament humà i la seva màxima inclusió dins la societat.

L’any 2018 es consolida amb el nom de Grup Alba format per diferents entitats d’economia social que comparteixen els mateixos valors i línies estratègiques.
Actualment el Grup Alba està atenent a través dels seus serveis a 346 persones amb d’altres capacitats intel·lectuals i trastorn mental de les comarques de l’Urgell, la Segarra i del Pallars Jussà.

L’any 2019, unes 3.891 persones es van beneficiar dels seus serveis assistencials, així com serveis de formació, educatius i empresarials.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.