El ministeri de Foment i Cultura finançarà 97.000 euros la conservació de les torrasses de fortificació de Sant Eloi de Tàrrega

17158-1552556353-1400x1400Aquest és un dels 14 projectes que preveu finançar, entre els que també hi ha acabar el condicionament tèrmic, l’accessibilitat i urbanització del Monestir de Santa Maria de Vallbona

La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural ha elevat aquest dimecres una proposta al Ministre de Foment per al finançament de 14 noves actuacions com a conseqüència de la Convocatòria publicada el juny de 2018.
Entre aquests projectes hi ha la conservació de les torrasses de la Fortificació de Sant Eloi de Tàrrega. El Ministeri de Foment aporta el 75% del pressupost total de l’actuació que ascendeix a 97.278,23 euros.
En destaca també les obres de condicionament tèrmic, accessibilitat i urbanització del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges. Es tracta de la quarta i última fase. El Ministeri de Foment aporta el 75% del pressupost total de l’actuació que ascendeix a 1.175.000 euros.
El projecte també inclou la rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l’entorn, a Torà. En aquest cas el Ministeri de Foment aporta el 70% del pressupost total de l’actuació que ascendeix a 158.000 euros.
En total el Govern espanyol aportarà gairebé 6 milions d’euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric a Catalunya amb càrrec als fons que es generen per a l’1,5% Cultural com a conseqüència de la contractació de l’obra pública.
La resolució provisional que pròximament firmarà el ministre de Foment, permetrà continuar amb el procediment fins a l’adopció de la resolució definitiva, condicionada aquesta a l’aprovació dels projectes i a les aportacions financeres compromeses.
El programa del “1,5% Cultural” és la principal eina de l’Administració General de l’Estat pel qual els poders públics han de garantir la conservació i promoure l’enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d’Espanya i dels béns que l’integren.
Per a aquest fi la Llei de Patrimoni Històric va establir el percentatge mínim de l’1% a aplicar sobre el pressupost de les obres públiques que s’executen per l’Administració de l’Estat. Més enllà d’aquesta obligació, el Ministeri de Foment va ampliar en 2014 la seva aportació a aquest objecte de l’1% a l’1,5% del pressupost de les obres que licita.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.