El muntatge OFF (o els plaers culpables) de Bandtokades el foc, el bestiari i Roba Estesa protagonistes de la primera nit de l’Aquelarre

Amb foc. La 41ena edició de L’Aquelarre de Cervera no podia començar d’una altra manera. La Trobada de Bestiari ha donat per inaugurada la festa amb un cercavila de bèsties que ha repartit el foc pels carrers del casc antic de Cervera, des de la Universitat fins a la plaça Major. En aquesta ocasió, els encarregats de fer-ho han estat cinc colles de bestiari popular, la majoria de les terres de Lleida, Tàrrega, Tremp, Agramunt i la colla local de Cervera, juntament amb el Drac de Santa Margarita de la Riera de Gaià.

El final del cercavila donava pas a un dels actes més esperats de la nit: l’espectacle del grup femení de percussió Bandtokades, que aquest any es prometia més reivindicatiu que mai. I no ha fallat. Les Bandtokades han ofert un muntatge provocador, crític i visceral, amb una posada en escena desenfada i la presència, en tot moment de la percussió. OFF (o els plaers culpables) és el nom d’aquest muntatge que parla, sense embuts, dels tabús i l’autocensura. I ho fa, amb un clar esperit feminista

El foc ha tornat a agafar el protagonisme amb el correfoc a càrrec de la colla local de Diables de Cervera Carranquers que aquest any estrenen nous sortidors de foc, especialment dissenyats i desenvolupats a mida per la pròpia colla, amb més potència de foc.

I per acabar la nit, el “folk calentó” de Roba Estesa, que ha arribat a l’Aquelarre amb nou àlbum sota el braç. El septet de Tarragona inaugurava l’apartat musical de l’Aquelarre que ahir també va portar sobre l’escenari de la plaça Major el directe enèrgic d’Ebri Knight i el final de festa dels locals Lasta Sanco.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.