El Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega celebra els 35 anys de la seva creació amb activitats al carrer

Alcaldes, regidors de cultura i tècnics que han estat vinculats al Museu Comarcal de l’Urgell de Tàrrega s’han reunit per celebrar els 35 anys d’aquesta institució cultural. Una conferència per repassar la història del Museu, a càrrec dels seus directors obria els actes commemoratius i recordava que aquest va ser el primer Museu Comarcal que va reconèixer la Generalitat de Catalunya al 1981 a través d’un conveni. Dissabte diferents peces han sortit al carrer i s’han exhibit en comerços de la ciutat amb l’objectiu que fossin caçades pels participants de la gimcana.

D’aquesta manera s’ha apropat al gran públic un dels puntals del Museu, l’arqueologia.

Excavacions i jaciments com el del Pla de les Tenalles o el Molí de l’Espígol de Tornabous. Les visites guiades a l’exposició permanent “Tragèdia al Call. Tàrrega 1348” també han estat molt concorregudes aquest cap de setmana, un tret diferencial que explica el passat jueu de Tàrrega i que es vol potenciar de cara al futur. Qui no s’ha volgut perdre l’aniversari ha estat “l’Esperanceta”, un personatge mític de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu que ha guiat als visitants per les sales nobles de Cal Perelló amb la seva particular visió.

Tallers d’arqueologia, visites o vermuts i tastos musicals han completat l’àmplia oferta d’activitats dins i fora del museu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.