El nou equip de govern de Cervera presenta el cartipàs, que per primer cop compta amb una regidoria feminista i LGTBI+

Pla mitjà dels sis regidors d’ERC i la CUP del nou govern a la Paeria de Cervera, el 13 de juny de 2020. (Horitzontal)

Hi ha tretze regidories i quatre tinences d’alcaldia, dos de les quals per ERC-MES-AM i les altres dos per la CUP

ACN Cervera .- L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha signat aquest dimarts el Decret d’Alcaldia pel qual aprova el nou cartipàs municipal que inclou com a principal novetat la creació d’una regidoria específica de Polítiques Feministes i LGTBI+, que treballarà en la defensa dels drets de les dones i del col·lectiu LTBI+ a la capital de la Segarra. El cartipàs inclou 13 regidories que estan repartides entre els sis regidors que conformen l’equip de govern sorgit de l’acord en minoria entre ERC-MES-AM i la CUP. També hi haurà quatre tinences d’alcaldia, la primera de les quals per a la regidora cupaire Mireia Brandon, la segona i la tercera per als republicans Ricard Vicente i Mercè Carulla, i la quarta per al també cupaire Jordi Pons.
Les regidories estan distribuïdes per l’àrea de Règim Intern, amb la de Governació que és per al mateix alcalde Joan Santacana i la d’Hisenda per a Jordi Pons; l’Àrea de Serveis al Territori, amb la regidoria de Serveis Municipals, que també recau en l’alcalde Santacana i la d’Urbanisme i Medi Ambient que serà per Meritxell Ramon; l’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes, amb les regidories de Cultura, per Mercè Carulla, Festes per a Mireia Brandon i Promoció Econòmica per a Mercè Carulla.

També s’han creat l’Àrea de Dinamització Ciutadana, que inclou la regidoria d’Educació amb Ricard Vicente al capdavant, la regidoria de Joventut i Esports, a càrrec de Meritxell Ramon, la de Polítiques Feministes i LGTB+, que portarà Mireia Brandon, i la de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana. La darrera àrea és la de Seguretat Ciutadana amb la regidoria de Mobilitat i Civisme, a càrrec de Jordi Pons i la de Seguretat que serà per Ricard Vicente.

Per primera vegada a la Paeria de Cervera el govern és paritari, amb la presència de tres regidores i tres regidors. Segons l’alcalde Santacana “és un govern amb sis veus, que treballarem de manera conjunta amb la voluntat d’assolir una gestió més àgil i transparent”. El nou equip de govern es marca l’objectiu de potenciar la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Estableix com a prioritat la sortida de la crisi, per la qual cosa preveu treballar d’una manera transversal entre totes les àrees.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.