El Ple aprova les noves ordenances fiscals per al 2016. Pugen la taxa d’escombraries i l’aigua però la majoria es mantenen

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir les noves ordenances fiscals. Aquest apartat suposa un 52% del pressupost total i per al 2016 el consistori preveu recaptar 233.000 euros menys de l’Impost sobre Béns Immobles d’acord amb la modificació de Llei del Cadastre. Així doncs, les finques urbanes sense edificar que no tinguin aprovats plans parcials o les de sectors no desenvolupats tributaran com a finques rústiques. Per compensar la baixada d’ingressos l’IBI urbà puja del 0,85% al 1,21% fet que finalment suposarà una congelació per als contribuents ja que s’aplica una rebaixa del 30% dels valors cadastrals. Aquest punt va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i el grup d’Esquerra mentre que la CUP i el Comú de Tàrrega hi van votar en contra.

Pel que fa a la resta d’ordenances la majoria es congelen però la taxa de la recollida d’escombraries puja un 2’5% i el preu de l’aigua s’apujarà un 0,80% de mitjana.

El Ple també va aprovar per unanimitat una Moció que van fer arribar als grups la Plataforma d’Afectats per la Hipotèca per a que es faci front a l’emergència habitacional amb mesures que garanteixin el dret a l’habitatge. També per unanimitat es va aprovar una moció proposada pel Sindicat UGT anomenada Garantia més 55 que preveu ajudes a persones d’aquesta edat que es trobin en situació de desocupació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.