El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova el pressupost del 2024

Els comptes van ser aprovats de manera inicial amb els vots favorables de l’equip de govern. Junts per Tàrrega va votar en contra d’un pressupost que ascendeix a 21,4 MEUR

L’Ajuntament de Tàrrega va aprovar inicialment el pressupost per l’exercici del 2024. Els comptes van rebre els vots favorables dels grups municipals de l’equip de govern, Esquerra, PSC i la CUP. Junts van votar en contra d’unes xifres que ascendeixen a 21,4 milions d’euros. Un 2,81% menys que el de l’exercici del 2023.

Els comptes presentats per l’equip de govern contemplem inversions en diferents àmbits i durant l’exposició dels comptes és destacar la millora de diferents equipaments municipals o l’ampliació del sòl industrial i del parc d’habitatge social així com la implementació d’una partida perquè els infants dels pobles agregats que cursen els estudis de Primària a les escoles de la ciutat de Tàrrega gaudeixin de servei menjador de franc.

Per altra banda, Les xifres contemplen amortitzar al voltant d’un milió d’euros i deixar l’endeutament de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell en un 23,11%.

Uns comptes que segons el regidor de Finances, Jordi Badias, són optimistes però realistes amb la situació global actual marcada per la forta inflació, la desmesurada especulació i l’augment dels tipus d’interès

Un comptes que no van rebre l’aprovació de Junts per Tàrrega i que durant la seva exposició la seva portaveu Rosa Maria Perelló va transmetre la possibilitat de presentar diverses al·legacions a l’aprovació Inicial. Perelló va manifestar que les xifres presentades per l’equip de govern no afronten reptes importants per la ciutat.

En aquest sentit, la portaveu de Junts va lamentar que l’equip de govern no apliques més bonificacions en l’Impost de Béns immobles i va proposar diverses actuacions en matèria d’urbanisme i millora energètica i sostenibilitat de la ciutat.

Des del grup municipal de junts també es van aplaudir punts com les partides destinades subvencions d’entitats i associacions.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.