El Ple de Tàrrega aprova de forma inicial el nou Reglament Municipal de Participació Ciutadana

Llum verda a un préstec d’1,3 milions d’euros per finançar diverses inversions de millora en espais i equipaments públics

El Ple de Tàrrega ha aprovat de forma inicial el nou Reglament de Participació Ciutadana, que actualitza el text vigent des de l’any 2008 per adaptar-lo a la realitat actual. Així, s’elimina la divisió en districtes, que no s’han arribat a consolidar, i es crea el Consell de Ciutat, que comptarà amb 12 representants veïnals. A més, un portaveu de la ciutadania podrà assistir a les comissions informatives de l’Ajuntament, entre altres novetats. La normativa estableix una estructura de participació flexible i oberta potenciant la implicació dels veïns en la presa de decisions. El nou reglament, que pren com a marc de referència una iniciativa innovadora de la Diputació de Barcelona, ha rebut els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots contraris de Junts per Tàrrega. L’oposició va expressar així el seu rebuig a l’anunci de la construcció del Centre d’Acollida de Protecció Internacional a Tàrrega “sense informar-nos abans”. El reglament es troba ara en fase d’exposició per presentar possibles reclamacions i suggeriments.

Finançament d’1,3 milions d’euros en inversions
La sessió ordinària del Ple celebrada ahir dijous 27 d’abril també va destacar per l’aprovació d’un préstec a llarg termini per import d’1.333.500 euros amb l’objectiu de finançar diverses inversions, com les obres d’arranjament de l’avinguda de Cervera (710.000 euros), la renovació d’enllumenat públic (200.000 euros), eficiència energètica en equipaments municipals (100.000 euros), millores als vestidors del camp de futbol (70.000 euros) o la instal·lació de càmeres de videovigilància (30.000 euros). La proposta va prosperar amb vots favorables d’ERC, PSC i un regidor de CUP mentre que es van abstenir Junts per Tàrrega i els dos altres regidors de CUP com a expressió de rebuig a la instal·lació de càmeres a la via pública. També es va donar llum verda a l’adquisició de dos vehicles de Serveis Municipals mitjançant el romanent de tresoreria, amb una despesa total de 35.000 euros. ERC, CUP i PSC van votar a favor i Junts per Tàrrega en contra.

Nou espai públic al carrer d’Urgell
En l’àmbit d’Urbanisme, va rebre suport unànime l’aprovació inicial d’una modificació del POUM per canviar la qualificació de les cinc finques situades entre els números 28 i 36 del carrer Urgell, al nucli antic. Els immobles, bona part dels quals es van haver d’enderrocar pel seu mal estat de conservació, passen al sistema viari i esdevindran un espai públic que millorarà la mobilitat a peu a la zona. Val a dir que el número 36 ja ha estat donat a l’Ajuntament i que el número 28 es troba en procés d’adquisició.
També van prosperar les aprovacions provisionals de modificacions del POUM en relació a projectes ja en tràmit, una vegada incorporades les prescripcions establertes en informes tècnics. És el cas del desenvolupament del nou polígon d’activitats industrials i terciàries Boscarró Nord per part de l’Incasòl; la finca de 3.300 metres quadrats vora el Càmping Municipal que se cedirà com a equipament a l’Associació Alzheimer Tàrrega; o el solar contigu de l’Escola Pia on es podran ampliar les instal·lacions del centre educatiu. El Ple també va resoldre les al·legacions presentades a la nova qualificació de l’antiga rectoria de la Figuerosa, terreny que figurarà com a sistema viari i de parcs i jardins.

Modificació de preus públics

Quant a finances, van aprovar-se per unanimitat les modificacions d’ordenances fiscals de diferents serveis. D’una banda, l’adhesió de les piscines d’Altet i Claravalls al carnet comarcal que impulsa el Consell de l’Urgell i que dona accés a piscines de diferents municipis. Els preus dels abonaments són 40 euros (individual de 3 a 65 anys), 30 euros (monoparental i família nombrosa) i 25 euros (majors de 65 anys i persones amb discapacitat). A proposta de Junts per Tàrrega també es va incorporar l’acceptació dels abonaments de Tàrrega a les dues piscines dels pobles esmentats. Pel que fa a les llars d’infants, es van adaptar els preus per optimitzar recursos de forma més adequada a les necessitats d’alumnes, famílies i comunitat educativa. A més, es van incorporar al marxandatge els preus de la nova figura en miniatura del Drac de Tàrrega, element del bestiari targarí, a 30 euros i 22 euros (venda en establiments).

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat la bonificació del 90% de l’impost de construccions (ICIO) en relació a les obres d’instal·lació d’un nou mòdul prefabricat a l’Escola Maria Mercè Marçal. Pel que fa a recursos humans, es va modificar la relació de llocs de treball de l’Ajuntament. Destaca l’amortització d’una plaça de conservador i la incorporació d’un segon tècnic al Museu Tàrrega Urgell; o la creació d’una plaça d’oficial d’instal·lacions. ERC, CUP i PSC van pronunciar-se a favor i Junts per Tàrrega es va abstenir. Finalment va rebre vistiplau unànime el calendari de festes locals de l’any 2024, que a Tàrrega s’escauran el dimarts 14 de maig i el divendres 6 de setembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.