El Ple de Tàrrega aprova de forma inicial els nous reglaments del centre La Solana i el viver d’empreses

Rep suport unànime el nou redactat d’ambdues reglamentacions, que actualitzen els textos vigents a la normativa i realitat actuals

El Ple de Tàrrega ha aprovat de forma inicial l’actualització de dos reglaments que regulen el funcionament de dos serveis que gestiona la Regidoria de Promoció Econòmica i Treball. Es tracta del Reglament de Règim Intern de La Solana, que actualitza el text vigent des de l’any 2003, i el Reglament d’Ús  del Viver d’Empreses – Centre d’Empreses Innovadores CEI Tàrrega, que adapta a la realitat actual el redactat en vigor des de l’any 2015. Ambdues aprovacions inicials van prosperar per unanimitat i esdevindran definitives si en el termini de trenta dies hàbils des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i  al web municipal no es reben reclamacions ni suggeriments.

D’altra banda, en la sessió plenària celebrada aquest dijous 18 d’abril s’ha donat compte al Ple de la liquidació de l’exercici 2023. L’Ajuntament de Tàrrega ha tancat el pressupost municipal de l’exercici anterior amb un romanent de tresoreria per a despeses generals xifrat en 3.130.814 euros i amb un estalvi net per import de 2.054.247 euros. Els comptes de l’any passat s’han liquidat, a més, amb un 22,88% de nivell d’endeutament.

També es va donar compte a l’arc consistorial sobre l’informe anual de morositat, o sigui dels terminis mitjans de pagament de factures a proveïdors. És l’anomenat PMP, que s’ha situat durant l’any 2023 en 18,82 dies (1r. trimestre); 13,01 dies (2n. trimestre); 10,07 dies (3r. trimestre); i 17,19 dies (4t. trimestre). D’aquestes dades es desprèn que l’Ajuntament de Tàrrega compleix amb la normativa de morositat dels ens públics.

Per tot plegat, la capital de l’Urgell compleix amb els objectius de solvència financera. D’altra banda, malgrat que el compliment de les anomenades regles fiscals estigui suspès per l’anualitat 2023, val a recordar que el consistori targarí compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària presentant un superàvit en termes consolidats per import de 1.313.953 euros.

Adquisició de dues obres d’art

En l’apartat de finances també va prosperar una proposta per augmentar la consignació d’una partida destinada a l’adquisició d’obres d’art, a la qual s’han sumat 7.400 euros per adquirir un quadre del pintor Magí Puig i un altre de Joan Vila Puig que s’incorporaran al fons del Museu Tàrrega Urgell. També es va aprovar incrementar en 22.500 euros la partida destinada a la reparació i adequació del paviment de les piscines municipals. Aquestes quantitats se sufragaran en part gràcies al romanent de tresoreria. L’acord va rebre el suport de l’Equip de Govern (ERC, CUP i PSC) mentre que Junts per Tàrrega es va abstenir.

D’altra banda, es va estimar per unanimitat la liquidació definitiva de l’exercici 2023 i l’aprovació de l’aportació per al 2024 a l’EMD del Talladell, que s’incrementa en 13.595 euros de manera que l’import total consignat se situa en 103.595 euros. De la mateixa manera, també va rebre llum verda per unanimitat la ratificació de l’acord adoptat per la Junta de Veïns de l’EMD el passat 11 d’abril per tal de concertar una operació de crèdit a curt termini per import de 42.000 euros per cobrir una manca de liquiditat temporal de tresoreria.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.