El Ple de Tàrrega aprova el nou pressupost municipal, de 19’5 milions d’euros

Els comptes, que creixen un 9,9% en relació a l’any passat i la Casa Pedrolo i la Casa del Call es declaren Bé Cultural d’Interès Local

El Ple de Tàrrega aprova el nou pressupost municipal, que ascendeix a 19 milions i mig d’euros amb el vot favorable dels integrants de l’equip de govern, ERC, PSC i la CUP, tot i la discrepància de l’oposició, formada per Junts per Tàrrega. D’aquesta manera s’incrementa gairebé un 10% pressupost respecte de l’any passat.

Cal destacar-hi l’augment de les inversions fins als 2’2 milions d’euros, estimulat per les ajudes europees del fons Next Generation, d’1 milió i mig. L’arranjament de la plaça de les Bòbiles o la construcció de la pista d’atletisme, així com la millora de l’accessibilitat i la implantació d’eficiència energètica en seran obres destacables.

A més a més, l’ajuntament treballa per a municipalitzar la gestió del servei d’aigua de boca i clavegueram i declara Bé Nacional d’Interès Local dos edificis del nucli antic.

D’una banda l’antiga Casa del Call de Tàrrega, habitada pel metge i filòsof Avraham Xalom  i, de l’altra, la casa de l’escriptor targarí Manuel de Pedrolo, per a immortalitzar-ne i fomentar-ne la divulgació de l’obra.

També es va aprofitar la sessió ordinària per a emetre una declaració unànime a l’adhesió del municipi al Dia Internacional del Poble Gitano, celebrat cada 8 d’abril.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.