El Ple de Tàrrega aprova la cessió d’una finca municipal a la Generalitat per construir la nova estació d’autobusos

Llum verda a la intervenció de la gestió de la piscina coberta per garantir el manteniment de les instal·lacions mentre romanguin tancades per les obres de reforma

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat mitjançant acord del Ple la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya de la finca municipal que es destinarà a la nova estació d’autobusos, de propera construcció a la banda nord de l’estació ferroviària. El terreny, de 4.619 metres quadrats, es troba delimitat per les vies del tren i els carrers del Mestre Amigó, Santes Espines i Bruc. La proposta, que ha rebut el suport unànime de tots els grups de l’arc consistorial, suposa un altre pas endavant per fer realitat l’equipament després que el passat mes de maig la Junta de Govern Local aprovés la segregació de la finca. La nova estació d’autobusos, que finançarà el Departament de Territori i Sostenibilitat, permetrà una connexió viària més àgil i directa amb l’A-2. Així mateix, la contigüitat amb l’estació de trens afavorirà la intermodalitat del transport públic. El projecte també preveu la construcció d’un pas per a vianants sota les vies del tren.

La sessió ordinària del Ple celebrada anit per via telemàtica també donà llum verda per unanimitat a la ratificació del decret d’alcaldia que determina la intervenció parcial de la gestió de la piscina coberta municipal mentre romangui tancada a causa de les obres de reforma projectades. L’objectiu és mantenir les actuacions necessàries per garantir el manteniment, la neteja i la vigilància de les instal·lacions. La decisió s’adoptà davant la constatació que l’empresa arrendatària Espais Esports Tàrrega SL manifestà la impossibilitat d’assumir aquestes tasques. S’ha de recordar que l’equipament pateix deficiències que posarien en risc la salut de les persones usuàries davant la situació de pandèmia. Es preveu que la piscina podrà reobrir-se durant la primavera vinent. La intervenció de les instal·lacions ja s’ha fet efectiva des del passat 17 de setembre.

En l’ordre del dia també es va incloure la pròrroga del conveni entre el consistori targarí, la Diputació de Lleida i la Gestió de Serveis Sanitaris del Servei Català de la Salut per dur a terme els treballs d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP). Els tràmits (actualment es troba en fase de licitació l’equip redactor del projecte) s’han endarrerit a causa de la situació de pandèmia. Amb aquest acord aprovat per unanimitat, es fixa un nou termini màxim fins a l’abril del 2022 per materialitzar les obres, amb les quals s’ampliarà l’àrea de l’edifici destinada a urgències i es modernitzarà el conjunt de les instal·lacions. La Diputació de Lleida hi aportarà uns tres milions d’euros.

D’altra banda, van prosperar per unanimitat dues modificacions de pressupost en què es consignaren noves despeses per a diverses accions. Destaquen la compra de mobiliari urbà atenent el resultat dels pressupostos participatius (57.500 euros); l’augment de 9.900 euros de les partides destinades a la neteja de les escoles i les llars municipals d’infants per adaptar-les als plans d’higiene davant la Covid-19 (que ascendiran finalment a un total de 67.673 euros); una nova fase de restauració de l’ermita de Sant Eloi (1.200 euros); i la neteja dels consultoris mèdics i locals socials de Claravalls i Santa Maria de Montmagastrell (600 euros). També s’amplia l’aportació per a l’EMD El Talladell corresponent a l’anualitat 2020, que ascendirà a un total de 88.681 euros.

Així mateix, el Ple concedí una bonificació del 90% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara, centre que durà a terme una redistribució d’espais per guanyar en funcionalitat. En el decurs de la sessió també es donà compte dels informes sobre el compliment de la Llei de Morositat. En el segon trimestre del 2020, la capital de l’Urgell ha situat en 20,97 dies la mitjana de pagament de factures als proveïdors, complint així amb la normativa de les administracions públiques (que fixa el llindar en un màxim de 30 dies).

Consulteu totes les intervencions dels grups municipals (també a l’apartat de precs i preguntes) al nostre canal de YouTube

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.