El Ple de Tàrrega aprova la taxa per fer ús de l’alberg de pelegrins

Entrarà en funcionament al setembre i hi podran pernoctar les persones amb credencials del Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià

 

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat per unanimitat la nova taxa per fer ús de l’alberg municipal de pelegrins habilitat a Cal Trepat, el qual es posarà en funcionament durant el proper mes de setembre sota la gestió de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme. Podran pernoctar-hi els usuaris que disposin de les credencials oficials del Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià. El preu és de 10 euros per persona i nit (amb un màxim d’estada d’una nit).

L’equipament, ubicat als baixos de l’edifici comercial i residencial de l’antiga fàbrica J.Trepat, ocupa una superfície de 60 metres quadrats i té capacitat per a 14 places. Els llocs es distribueixen en dues habitacions amb lliteres. Els usuaris també tindran a l’abast una cuina-menjador, dutxes i lavabos. Les persones interessades a allotjar-s’hi han de contactar al 973 311 608 o fer un correu a albergpelegrins@tarrega.cat.

El nou alberg de pelegrins s’ha materialitzat en el marc de la primera fase de rehabilitació de l’edifici comercial de Cal Trepat, que ha suposat una inversió de 412.448 euros amb subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

En el decurs de la sessió del Ple celebrada ahir dijous (la primera amb caràcter ordinari del nou mandat després de dues sessions extraordinàries), també van rebre llum verda diferents modificacions de pressupost. Destaca la consignació d’11.500 euros que s’afegeixen a la pavimentació d’espais urbans.

En concret, aquesta quantitat finançada amb romanent de tresoreria permetrà arranjar l’espai d’aparcament situat davant de l’Institut Alfons Costafreda. Els treballs s’integraran dins les millores de mobilitat que s’executen actualment a l’avinguda de Tarragona, on el consistori està habilitant un tram de carril bici. La proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i l’abstenció de Junts per Tàrrega.

D’altra banda, es va donar compte al Ple del període mig de pagament de factures als proveïdors en relació al primer trimestre del 2023, que se situa en 18,82 dies. L’Ajuntament de Tàrrega compleix, per tant, amb la Llei de Morositat, que fixa el llindar de pagament de les administracions públiques en un màxim de 30 dies.

Quant a l’àrea d’urbanisme, va rebre llum verda definitiva i per unanimitat la proposta del pla de millora per reordenar el sector comprès dins l’àmbit dels carrers de Maria Aurèlia Capmany, Talladell i Ramon de Mur, vora l’avinguda de la Generalitat, on es construiran 16 habitatges unifamiliars.

També van prosperar amb suport unànime les aprovacions provisionals de diverses modificacions del POUM en relació a projectes ja en tràmit. Es tracta del canvi de qualificació com a sistema d’equipaments en relació a un solar del Consell Comarcal de l’Urgell situat al carrer de la Vilanova i als immobles del carrer Major cedits al consistori com a futura casa museu de l’escriptor Manuel de Pedrolo.

A més, les finques situades entre els números 28 i 36 del carrer Urgell, al nucli antic, passen al sistema viari i esdevindran un espai públic que millorarà la mobilitat a peu a la zona. Serà també un lloc de pas entre els carrers d’Urgell i Capellans alhora que s’arranjarà un indret amb solars en estat d’abandó i edificis que pateixen problemes estructurals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.