El Ple de Tàrrega debatrà una moció de la CUP per retirar els honors al Rei Felip VI

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega d’aquest dijous debatrà la moció presentada per la CUP, en que el grup demana la retirada dels honors al rei Felip VI i a tots els membres de la Casa Reial Espanyola. Fa unes setmanes el Ple del Consell Comarcal de l’Urgell va aprovar amb els vots a favor de la CUP i els d’Esquerra, i l’abstenció de CiU, una moció similar en que declarava persona no grata al rei i a la família reial.

Altres consistoris que han aprovat la moció han estat Cervera, Balaguer, Bellpuig i Alpicat. A la Seu d’Urgell va ser rebutjada amb els vots a favor d’Esquerra i la CUP i l’abstenció dels regidors de Convergència.

Dues altres mocions que presentarà la CUP fan referència a donar suport als regants del Canalet de Tàrrega per a que tinguin el subministrament garantit tot l’any mentre durin les negociacions amb el Canal Segarra – Garrigues,  i una altra per rebutjar el tancament dels cicles formatius de forja, art tèxtil i aparadorisme visual de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega.

El grup municipal de Comú de Tàrrega plantejarà que els ciutadans tinguin veu als plens i el grup d’Esquerra proposarà garantir els drets de lesbianes, gais, trangèneres i intersexuals per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia d’acord amb la llei de 2014 que ho regula.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.