El Ple de Tàrrega dóna llum verda a l’ampliació del CAP

 El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha donat compte de la liquidació del pressupost municipal de l’exercici 2018, amb un romanent positiu de tresoreria que ascendeix a 2.101.379 euros. Així mateix, la ràtio de de deute s’ha situat en el 67,26% de càrrega financera, situant-se per primera vegada per sota del 75% de límit d’endeutament que fixa la Llei d’Estabilitat Pressupostària (el 2017 es tancà amb una ràtio del 84,17%). El volum d’endeutament ascendeix actualment a 11.089.235 euros. La capital de l’Urgell compleix així amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de despesa.

Ampliació del CAP-II i reivindicació del parc sòcio-sanitari

En la mateixa sessió plenària, celebrada el dilluns 1 d’abril, també ha prosperat per unanimitat el conveni entre el consistori targarí, la Diputació de Lleida i el Servei Català de la Salut per fer possible la modernització i l’ampliació del CAP-II de la capital de l’Urgell. Les obres tindran un pressupost de 3.323.000 euros, aportats íntegrament per la Diputació de Lleida. El projecte permetrà ampliar l’àrea de l’edifici destinada a urgències i les consultes d’atenció primària. També s’habilitaran boxs per a hospital de dia i serveis d’atenció en salut mental. Alhora es milloraran les instal·lacions actuals. L’Equip de Govern ha subratllat que, tot i el conveni per ampliar el CAP-II, l’Ajuntament de Tàrrega continuarà reivindicant la construcció de l’hospital de dia i el centre sòcio-sanitari projectats durant la dècada passada.

Nova catalogació dels llocs de treball

La capital de l’Urgell també ha aprovat per unanimitat la nova catalogació de llocs de treball de la plantilla municipal i de l’EPEL Fira de Teatre al Carrer. Es tracta d’una eina tècnica que posa al dia la descripció de les tasques, funcions i responsabilitats de cada empleat, adequant-lo a les noves necessitats. El document ha estat elaborat per una empresa externa i ha estat consensuat amb el comitè de treballadors de l’ens. També s’ha aprovat l’assignació dels complements retributius de destinació que es derivaran de la nova valoració, la qual s’aplicarà a partir del proper setembre.

Manteniment de la depuradora

D’altra banda, ha rebut llum verda l’informe justificatiu de les despeses derivades del funcionament i el manteniment de l’estació depuradora de Tàrrega per a l’any 2019. El document, presentat per l’empresa gestora Sorea, fixa un import de 378.367 euros (més IVA). Al mateix temps se sol·licitarà a l’Agència Catalana de l’Aigua la concessió dels ajuts econòmics corresponents a la prestació del servei de sanejament al municipi. Han votat a favor PDeCAT, ERC, PSC i CdT mentre que la CUP s’ha abstingut. També s’ha aprovat per unanimitat el calendari de dies festius locals de l’any 2020. A la ciutat de Tàrrega s’escauran el dijous 14 de maig i el dijous 10 de setembre.

Aprovada una moció feminista presentada pel Comú de Tàrrega

També ha prosperat per unanimitat una moció del Comú de Tàrrega (CdT) donant suport a les reivindicacions feministes del 8 de març a Catalunya. El text proposa accions per evitar la bretxa salarial, donar suport absolut a les dones que han sofert agressions sexistes, fomentar programes sobre diversitat sexual a l’alumnat del municipi, o vetllar per la paritat en la recuperació de la memòria històrica. Val a dir que el punt 2 de la moció donant suport a la legalització de l’avortament incloent les menors d’edat s’ha votat separadament i no s’ha aprovat en rebre vots a favor de CUP, PSC i CdT; vots en contra de PDeCAT i 1 regidor d’ERC; i abstenció de dos regidors d’ERC.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.