El president Joan Talarn ofereix la Diputació com a garantia per impulsar sinergies de la Generalitat amb el món municipal de Lleida

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, trasllada als presidents de les quatre diputacions catalanes que “des del Govern volem escoltar el món local i fer-lo partícip de les decisions de país”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha traslladat a la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, la voluntat de la Diputació “de convertir-se en la garantia que ajudi a impulsar les necessàries sinergies de les polítiques del país amb el món local”. Talarn s’ha ofert per “apropar les realitats dels municipis als diferents departaments de la Generalitat, ajudar a teixir complicitats institucionals en favor de les polítiques que beneficiïn el territori i que els projectes de país tinguin el suport dels ajuntaments, la primera administració que atén les demandes de la ciutadania”.

Joan Talarn ha participat aquesta tarda en la primera reunió que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha mantingut amb les quatre diputacions del país al Palau de la Generalitat. A la reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la consellera Vilagrà ha reivindicat el ferm compromís del Govern d’intensificar les relacions amb el món local i “establir-hi un nou marc de cooperació que beneficiï el conjunt del país”.

A la reunió amb les quatre diputacions catalanes s’ha abordat la coordinació de l’acció dels ajuntaments de cada territori i s’ha compartit estratègies i reptes comuns. Segons la consellera de la Presidència, “una interlocució honesta i directa entre institucions és fonamental davant dels reptes del país. Des del govern volem escoltar les administracions del territori i fer-les partícips de les decisions de país”.

Vilagrà ha reiterat que, des del Departament de la Presidència i el Govern, volen estar al costat del món local, “hem de construir el màxim de consensos i ser aliats en tots els camins”. Vilagrà ha emfatitzat la importància de treballar colze a colze amb les administracions locals “perquè el país som totes i tots i l’única manera d’avançar en les quatre grans transformacions que estem impulsant des de la Generalitat (democràtica, social, verda i feminista) és fer-ho plegats amb el món local”.

A la trobada també hi han assistit el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells. És la primera trobada de la consellera Vilagrà d’aquest tipus amb les presidències de les diputacions.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.