El projecte d’Ada Vilaró ha estat seleccionat en la primera convocatòria del programa Hivernem de FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull

El programa Hivernem de FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull pretén fomentar la recerca per a l’escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l’espai públic

El projecte d’Ada Vilaró  s’ha endut la primera convocatòria del programa Hivernem impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull i a la qual s’han presentat fins a 21 candidatures de diferents territoris de parla catalana. L’objectiu d’aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d’escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació.

El projecte presentat per Ada Vilaró està basat en una investigació entre la ciència i l’art sobre l’escalfament global del planeta i el canvi climàtic per potenciar la consciència social sobre com ens relacionem i impliquem en aquests canvis. L’objectiu és generar una proposta artística participativa a l’espai públic, d’art comunitari i d’impacte social, per conscienciar, transformar i potenciar les cultures de la cura.

La comissió de selecció ha considerat que el projecte complia amb escreix els objectius especificats a les bases de la convocatòria en relació a qualitat artística i tècnica, viabilitat del projecte, experiència, perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de la proposta, entre altres aspectes. Aquesta comissió estava integrada per Anna Giribet i Maria Capell (FiraTàrrega), Teresa Carranza i Susanna Millet (Institut Ramon Llull), Neus Ribas (Institut d’Estudis Baleàrics) i Mercè Saumell (experta independent).

L’artista es beneficiarà d’un marc temporal de vuit mesos (1 novembre 2020 – 1 juliol 2021) per a completar la seva recerca i comptarà amb:

  • una aportació en metàl·lic de 3.770 EUR per projecte seleccionat.
  • assessorament per part de persones expertes en la matèria o disciplina objecte de cada proposta.
  • una residència de pensament de 5 dies, el novembre de 2020, a FaberLlull (Olot), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
  • una residència de treball de 5 dies, entre gener i març de 2021, a FiraTàrrega (Tàrrega), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
  • una residencia internacional d’intercanvi de coneixement virtual o presencial, segons ho requereixi la metodologia de treball i el context.

La presentació pública del treball final de recerca es farà en el context de FiraTàrrega 2021 (del 9 al 12 de setembre).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.