El repte d’anar complint anys

Comercial Sans, de Tàrrega, compleix el seu 90è aniversari i ho commemora repassant la seva història a través d’una exposició

Comercial Sans compleix el seu 90è aniversari. És d’aquells establiments que s’haurien de considerar un supervivent actiu i constructiu de la metamorfosi del concepte de comerç el darrer segle. L’auge de les grans superfícies, l’evolució vertiginosa de les tecnologies i la compra per Internet s’han convertit en les principals amenaces dels petits comerços.

L’any 1933, els padrins de la Marta inauguraven a Agramunt la seva primera botiga; amb les seves màquines de cosir, rentadores, neveres i altres ginys del sector dels electrodomèstics es traslladaven a Tàrrega a les primeries dels anys 40. Ho feien, llavors, al carrer Urgell, un dels epicentres comercials de la ciutat. Seria 10 anys després, cap al 1951 i fins a dia d’avui, quan Comercial Sans s’establiria definitivament a l’Avinguda Catalunya.

L’evolució del mercat ha marcat també l’evolució del producte i el tarannà d’aquest establiment històric.

El client és, tanmateix, part activa en l’èxit i la pervivència del negoci de proximitat.

Creure en l’activisme comercial és probablement una de les eines més efectives per mantenir un teixit comercial local saludable i amb perspectives de futur.

I, després de tot, qui sap, si el pastís commemoratiu d’aquest mes de desembre haurà de fer lloc a 10 espelmes més quan torni a arribar l’any 33.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.