El Segarra – Garrigues impulsa la conversió dels cultius amb la cooperació de grans empreses agroindustrials

Aquests festucs plantats en una finca de l’Urgell són un exemple de les possibilitats que ofereix el canal Segarra – Garrigues. En una jornada dirigida a productors, s’ha presentat a Tàrrega el que s’ha batejat com a motors del Segarra – Garrigues, un sistema de cooperació vertical que promou diferents cultius amb l’acompanyament de grans empreses productores que compraran les produccions. D’aquesta manera en la fruita l’empresa Fruits de Ponent lidera la col·laboració; el motor de la doble collita anual té la cooperativa d’Ivars al capdavant; el motor del pistatxo va encapçalat per Borges i el motor de la vinya pel grup Codorniu i els Cellers de la Vall del Riu Corb. Tot plegat ha de donar l’impuls definitiu a l’explotació de nous cultius que siguin rendibles.

Una de les reticències que tradicionalment han tingut els pagesos a l’hora d’apostar pels nous cultius al sistema ha estat el preu de l’aigua. Des de la comunitat defensen que la infraestructura ofereix avantatges.

El departament d’agricultura ja treballa en la creació de 4 motors més. Un 10% dels cultius del territori es reguen amb aigua del Segarra Garrigues i s’ha aconsseguit complir un 25% de les normes mediambientals que demanava la Comissió Europea.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.