El Tarròs commemora el 81è aniversari de la mort del president Lluís Companys

L’acte ha estat presidit per la consellera de presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà

Com ja és habitual al municipi del Tarròs, cada 15 d’octubre l’Espai Companys acull un acte en homenatge a la mort del primer president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, assassinat pel règim feixista l’any 1940 a Barcelona. L’actual acte de commemoració, 81 anys després de la mort de l’expresident, ha estat presidit per la consellera de presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà. L’acte ha estat inaugurat i amenitzat per la banda musical Quartet Prisma, s’ha lliurat una corona de flors a l’estàtua del president i s’han pogut escoltar parlaments de totes les personalitats polítiques convidades, entre les quals, l’alcalde de Tornabous, David Vilaró.

També hi ha tingut lloc un cert paral·lelisme polític entre fets històrics de l’inici del segle passat i el referèndum de l’1 d’octubre.

A banda, han assistit a l’acte el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé. Finalment, la celebració s’ha tancat amb una darrera interpretació del quartet, aquest cop, del himne de la senyera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.