El titular d’Exteriors, Bernat Solé visita Ponent Coopera i Cartaes, per conèixer la seva implicació amb l’economia social, solidària i cooperativa

Conseller Solé: “Cal estendre l’Agenda 2030 arreu del territori i potenciar el rol del municipalisme i les entitats per fer-la realitat”

El conseller Solé ha pogut conèixer de primera mà el projecte de foment i promoció de l’economia social, solidària i cooperativa de Ponent Coopera. El conseller s’ha reunit amb el coordinador de l’equip tècnic de Ponent Coopera, Marcel Vidal, i representants de les entitats que la conformen, com el president de Quàlia, Lluís Nadal, i la directora gerent del Grup Alba, Maite Trepat.

Seguidament, el conseller ha visitat les instal·lacions de Cartaes Tàrrega, on ha mantingut una trobada amb la gerent Alba Coma i el director de Càritas Tàrrega, Josep Manel Gustemps, que li han transmès el compromís de Cartaes per facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social a partir de l’economia circular.

Des de la capital de l’Urgell, Solé ha remarcat que tant Ponent Coopera com Cartaes “són dos exemples de la necessitat d’avançar cap a un model més resilient”. També ha destacat que totes dues organitzacions encarnen els valors associats a l’Agenda 2030, i hi treballen de manera alineada: “creant aliances, posant les persones al centre, potenciant un consum responsable, l’economia circular, garantint la igualtat d’oportunitats i uns salaris dignes”.

El conseller els ha donat a conèixer el projecte de l’Aliança Catalunya 2030, impulsat des del Govern, que agrupa entitats del món local, econòmic, universitari o sindical d’arreu del país compromeses a assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides. “Cal estendre l’Agenda 2030 arreu del territori”, ha defensat Solé, que ha remarcat el compromís del Govern per “potenciar el rol del municipalisme i les entitats” en el procés per fer-la realitat.

A més del conseller, han participat en la visita el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, Arnau Queralt, i l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan. També hi han estat presents la diputada portaveu d’ERC a la Diputació de Lleida i regidora de l’Ajuntament de Cervera, Mercè Carulla, i la regidora de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica de Tàrrega, Núria Robert.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.