Elevada afluència de visitants a la 21a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que estrena amb èxit la nova ubicació al Pavelló del Club Natació

La Regidoria de Promoció Econòmica i els expositors participants es mostren satisfets per la bona resposta del públic · Un trenet turístic ha facilitat nombrosos desplaçaments des del centre de la ciutat · El certamen renova la seva condició d’aparador de la sostenibilitat i la conscienciació ecològica

Tàrrega ha reactivat amb èxit la seva Fira del Medi Ambient. El certamen, que l’any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia, ha recuperat el pols aquest cap de setmana amb una 21a edició que s’ha saldat amb molta participació i presència de públic. El canvi d’ubicació, la principal novetat d’enguany, ha gaudit de força acceptació i el Pavelló del Club Natació Tàrrega ha concentrat durant el dissabte 16 i el diumenge 17 d’octubre una elevada afluència de visitants, quantificada en unes 5.000 persones. Els expositors, a més, han expressat la seva satisfacció per la bona acollida dispensada pel públic. Per tot això, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha fet una valoració molt positiva de la represa de la fira: “hem percebut entusiasme i curiositat per part dels assistents a la vegada que hem certificat la idoneïtat del nou espai firal”. En aquest sentit, Robert ha subratllat l’èxit del tren turístic que ha facilitat els desplaçaments des del centre de la ciutat fins al pavelló: “el transport ha anat gairebé ple en tots els trajectes, sobretot per part de públic familiar”.

L’edil també ha posat l’accent en la presència d’empreses, productors i entitats del territori. “La fira es continua consolidant com a plataforma de dinamització del teixit econòmic i associatiu vinculat a la sostenibilitat i la conscienciació ecològica” ha apuntat Núria Robert. Així, una cinquantena d’expositors han acostat al públic les últimes novetats en energies renovables, reaprofitament, bioconstrucció, benestar o gastronomia de proximitat. Com a exemple, s’hi han donat cita vehicles híbrids i elèctrics, sabons naturals, complements artesanals de fusta, sistemes de tractament d’aigües o fins i tot altaveus fets amb canya de bambú. En paral·lel, les entitats han mostrat diverses iniciatives de comerç just i de preservació de la biodiversitat. Així, GEMA ha presentat amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell un pòster divulgatiu sobre les papallones de la vall del Corb mentre que Limonium Natura i Agents Rurals han alliberat dos xoriguers amb la participació dels infants.

No han faltat a la programació tallers i xerrades pedagògiques per a totes les edats com la construcció de mòbils amb canya, una mostra de molins tradicionals per fer farina de blat de moro, una acció itinerant de Greenpeace o les propostes de l’artista local Francesc Miralles (el Drapaire Musical) amb la construcció d’instruments que imiten sons d’aus o la seva ludoteca d’aigua. Tot plegat ha vertebrat l’esperit pedagògic de la fira, o sigui, sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de modificar hàbits per lluitar contra el canvi climàtic”.

La 21a Fira del Medi Ambient ha esdevingut el primer gran esdeveniment organitzat pel consistori que s’ha celebrat al Pavelló del Club Natació Tàrrega després del recent acord d’arrendament de l’espai signat amb l’entitat esportiva. La capital de l’Urgell ha guanyat, per tant, un nou equipament firal, de còmode accés i amb disponibilitat d’aparcament gratuït al Parc Esportiu. La propera cita que tindrà lloc a l’edifici arribarà els dies 4, 5 i 6 de desembre amb la convocatòria de la 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.