Els Bombers voluntaris de Lleida amenacen amb tancar parcs a partir del 31 de gener per falta de personal

Pla general on es pot veure un moment de l'assemblea de Bombers voluntaris de Lleida al parc d'Agramunt, el 21 de gener de 2019. (Horitzontal)

Pla general on es pot veure un moment de l’assemblea de Bombers voluntaris de Lleida al parc d’Agramunt, el 21 de gener de 2019. (Horitzontal)

Com a mesura de protesta es negaran a cobrir les actuacions M1 tal com ja estan fent a Girona

ACN Agramunt .- Els Bombers voluntaris de la demarcació de Lleida amenacen amb tancar els parcs a partir del 31 de gener perquè han arribat a una situació de ”col·lapse” i no poden donar resposta sense el personal necessari. Jordi Fabra, caporal del parc de Coll de Nargó i secretari general de ASBOVOCA ha assenyalat que se sumen a les protestes iniciades pels companys de Girona i no cobriran les actuacions M1. En aquest sentit, ha lamentat que el Govern els faci servir com a ”personal low cost” des de fa molt temps i ha assegurat que no es tracta tant d’un problema de material obsolet sinó de falta de personal. A la demarcació de Lleida hi ha 22 parcs de Bombers voluntaris i 9 de funcionaris.
Els Bombers voluntaris han fet una assemblea amb representants de tots els parcs aquest dilluns al vespre al parc d’Agramunt (Urgell). Han volgut posar de manifest la ”deixadesa de la direcció general i comanaments intermitjos” després d’anys ”denunciant mançanes del cos”. Jordi Fabra ha lamentat que la gent no és conscient del problema que hi ha al cos i del risc que suposa no poder donar resposta a les incidències del territori.

El president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), Josep Maria Alcalá, ha explicat que a Lleida hi ha 9 parcs de funcionaris i 22 de voluntaris més els de la Val d’Aran. En aquest sentit, assegura que si la situació no canvia abans de final de mes el dia 31 entregaran les claus al Departament d’Interior. Alcalá ha assegurat que no poden complir amb el reglament ja que els caps estan ”angoixats”, pendents del mòbil les 24 hores del dia durant tot l’any i que hi ha hagut fins i tot ”baixes per depressió”. Per tot plegat, ha remarcat que Interior els ha ”mentit” i no els ha ”cuidat”, motiu pel qual amenacen amb la vaga a final de mes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.