Els pagesos es formen per evitar el risc d’incendis durant la campanya de la sega que es presenta dins la normalitat

Coincidint amb l’inici de la sega del cereal en algunes zones de Lleida avui s’ha fet a Tàrrega una jornada de formació pels pagesos per donar-los a conèixer la normativa en cas d’alt risc d’incendis.

L’any passat es van produir un total de 27 incendis de cultius entre les comarques de Lleida la Catalunya Central i la Conca de Barbera, que van cremar un total de 300 hectàrees de cereals.

D’aquests incendis un 46% van ser provocats per màquines agrícoles i el 54% per imprudències, accidents i factors naturals.

Per això des de fa 5 anys la Generalitat fa una campanya d’informació als pagesos per tal de prevenir incendis durant la sega. Aquest any, a més, han decidit fer dues jornades de formació, una aquest matí a l’escola agrària de Tàrrega, a la que hi han assistit una seixantena de pagesos.

En cas d’activar-se l’Alfa 3 en un municipi, que és el màxim risc d’incendi els pagesos que estiguin segant de les 14 a les 17 hores ho hauran de comunicar als agents rurals a més les màquines hauran d’anar equipades amb 4 extintors i els maquinistes hauran de portar telèfon mòbil o emissora. Només s’aturarà l’activitat si no es compleix la normativa.

La jornada també ha inclòs una demostració pràctica de com funcionen els extintors que els pagesos han de portar a la maquinària agrícola.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.