Els Premis Culturàlia es lliuraran el 15 de novembre al Teatre Ateneu en un acte obert a tota la ciutadania

premisculturaliaEl Centre Cultural de Tàrrega concedirà enguany els seus Premis Culturàlia a la periodista Mònica Terribas, l’enginyer informàtic Josep Maria Ganyet, el metge Jordi Castellà, els Amics de l’Arquitectura Popular i la Residència de la Gent Gran Sant Antoni de la capital de l’Urgell. Són distincions al mèrit social i cultural que assoleixen ja la 17a edició. Els guardons es lliuraran el dissabte 15 de novembre en una gala que tindrà lloc a 3/4 de 9 del vespre al Teatre Ateneu de Tàrrega. Aquesta sala acollirà per primera vegada l’entrega dels Premis Culturàlia, que en aquest 2014 endeguen una nova etapa i estrenen format. Així, l’assistència a la gala deixarà de ser restringida (abans s’havia d’adquirir el tiquet d’un sopar) i s’obrirà a tota la ciutadania. Serà, per tant, un acte públic amb accés gratuït. Tanmateix, la gala serà més àgil, amb presentacions audiovisuals dels guardonats.

Una altra novetat significativa és la figura del guardó, realitzada per l’artista de forja targarí Josep Castellana. El disseny es mantindrà cada any perquè esdevingui un emblema dels Culturàlia (fins ara la peça variava en cada edició i s’encarregava a diferents autors). Serà una figura de bronze, de 30 centímetres d’alçada, que plasma una jove en un moment de repòs mentre llegeix un llibre. El jurat dels premis Culturàlia 2014 el formen representants del Centre Cultural de Tàrrega, l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Cambra de Comerç de Tàrrega. Enguany, a més, se suma a l’organització la Regidoria de Cultura i diverses entitats de la ciutat.

Premis Culturàlia 2014

Premi Intercomarcal a la periodista Mònica Terribas i Sala

Mònica Terribas i Sala (Barcelona, 1968). Periodista d’arrels lleidatanes i professora de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2008 al 2012 fou directora de Televisió de Catalunya i l’any següent, consellera delegada i editora del diari Ara. Des del 2013 dirigeix El matí de Catalunya Ràdio. Ha rebut diferents reconeixements entre els quals destaquen el Serrat i Bonastre de Televisió (2002), el Premi Nacional de Periodisme (2003), el Premi de l’Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió (2003), el Premi de Comunicació Universitat Ramon Llull (2004), el Premi Ciutat de Barcelona de Televisió (2006), el Premi Quim Regàs de Periodisme (2009) i el Memorial Francesc Macià (2012) entre altres.

Premi Targarí Fora Vila a l’enginyer informàtic Josep Ma Ganyet i Cirera

Josep Maria Ganyet i Cirera (Vic, 1965). Arrelat des de sempre a Tàrrega, és enginyer informàtic, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en intel·ligència artificial. Inicià la seva carrera professional amb IBM i Deutsche Bank en disseny d’interacció humana. El 1994 fundà la seva primera empresa a Internet, Ars Virtualis. Paral·lelament, és professor de nous mitjans de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. El 2012 creà la campanya Keep Calm and Speak Catalan en contra del projecte de reforma educativa emprès pel ministre d’Educació José Ignacio Wert.

Premi a la persona a Jordi Castellà i Gené

Jordi Castellà i Gené (Tàrrega, 1942) és un conegut metge de família jubilat. Professional de la medicina durant 37 anys, exercí a la desapareguda Clínica del Carme i al CAP de Tàrrega. Fou el metge titular de la Unió Esportiva Tàrrega i col·laborà abnegadament amb diverses entitats socials. La seva profunda dedicació als pacients, propera a les persones, és molt lloada.

Premi Comarcal als Amics de l’Arquitectura Popular

Grup d’estudiosos de les construccions rurals tradicionals. L’any 2000 es va celebrar a Les Pallargues (Segarra) el primer curset d’arquitectura popular i a la clausura es destacà la necessitat d’inventariar el patrimoni rural tradicional. Així es va crear l’associació Amics de l’Arquitectura Popular, coordinant projectes per fer-ho realitat.

Premi a l’Entitat a la Residència de la Gent Gran Sant Antoni de Tàrrega

Gestionada per la Fundació Residència Sant Antoni i concertada amb la Generalitat de Catalunya, Departament de Benestar Social i Família. És un centre de Serveis Socials de Residència Assistida i Centre de Dia. L’equipament presta servei d’acolliment residencial amb 73 places a persones grans que per determinats factors no poden romandre en el seu domicili. Ofereix també Centre de Dia amb 20 places. Compta amb 45 treballadors.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.