Els radars fixes a l’Urgell del Servei Català de Trànsit multen 6.335 infractors en un any

radarEls radars de trànsit fixes ubicats a la comarca de l’ Urgell han multat 6.335 infractors per excés de velocitat en el període d’un any. Aquestes multes s’han traduït en 268.410 euros en el període que va de l’1 de juny del 2015 a l’1 de juny del 2016.

Concretament el radar ubicat en el quilòmetre 510 de l’A-2 a Tàrrega, on la limitació de velocitat màxima és de 120 quilòmetres per hora, s’han registrat 5.756 infraccions en un any, recaptant-se 243.810 euros.

El radar ubicat en el quilòmetre 5,403 en el poble de la Figuerosa, al terme municipal de Tàrrega, on la limitació és de 90 quilòmetres per hora, el total de multes en un any ha estat de 579, amb un import recaptat de 24.600 euros.

Les dades a nivell de tot Catalunya que ha fet públiques el diari ARA, expliquen que els radars instal.lats per les carreteres catalanes han multat en 5 anys 4 milions de conductors per excés de velocitat. En total, la Generalitat  han ingressat 253,7 milions d’euros en multes. De mitjana, cada dia 2.245 conductors són sancionats per superar els límits de velocitat permesos. Les dades surten dels 233 cinemòmetres fixos i mòbils del Servei Català de Trànsit i els 13 de l’Ajuntament de Barcelona.

En un any, la Generalitat ha ingressat 34,8 milions d’euros. L’import mitjà de la multa és de 52 euros. L’equip d’Ara Data n’ha obtingut les dades per una petició d’accés a la informació pública prevista a la llei de la transparència. Fins ara, els governs de la Generalitat i de la capital catalana s’havien negat a publicar-ne la informació completa.

A banda de la xarxa de radars fixos, els Mossos instal·len cada dia cinemòmetres mòbils a diferents punts. Des del 2015, els radars mòbils també estan senyalitzats i la seva ubicació exacta es pot descarregar a la pàgina de Trànsit. L’últim any, els radars mòbils del Servei Català de Trànsit han posat 73.000 multes i han ingressat 6,9 milions d’euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.