Empat i gran partit de les juvenils del CEACA Tàrrega contra el Sabadell

Diumenge 4 de desembre, el pavelló d’esports de La Plana, va acollir un intens partit d’handbol que va enfrontar a les juvenils del CEACA Tàrrega amb l’OAR Gràcia Sabadell.

El resultat, 26 a 26: el cinquè empat en deu jornades de les targarines.

L’encontre, per bé que va començar amb la portera del CEACA, Ariadna, parant un penal i el tir immediatament posterior derivat d’un rebot, no va tenir un bon inici per les targarines, que es van veure superades per l’efectivitat i la rapidesa de les sabadellenques.

Un parcial de 0-4 a favor del Sabadell va fer pensar en una àmplia derrota. Era evident que calia filar més prim tant en atac com en defensa. No es jugava malament però sí que es perdien pilotes de manera innocent, i no hi havia massa sort de cara a la porteria: en els primers minuts tots els tirs s’estavellaven o bé al pal o bé eren aturats per la portera del Sabadell.

El primer gol del CEACA va arribar al minut 7: una entrada per l’extrem esquerre que Mònica Balaguer va materialitzar amb habilitat. A partir d’aquí les forces es van anar igualant, i una altra parada de la portera Ariadna va donar inici a un contraatac iniciat per Anna Graells i finalitzat amb contundència per Anna Soldado.

L’efectivitat de cara a porteria de la número 38 del Sabadell, Mata García, i algunes pilotes perdudes no van ajudar a assolir una ràpida remuntada. Però, una falta provocada per un bon moviment de la pivot Laura Vilamajó va servir perquè Sandra Muixí anotés de penal; i de mica en mica el CEACA anava escurçant diferències gràcies a jugades de ràpid contraatac, que sempre tenien com a protagonistes a Anna Graells, Aina Rovira i Anna Soldado, que van fer un gran partit.

La primera part va acabar 12 a 14 a favor de les sabadellenques. El segon temps, però, va servir per a què les noies del CEACA es demostressin a elles mateixes que el partit es podia remuntar.

Així, Aina Rovira, Laura Solé, Laura Vilamajó, Anna Graells i Mònica Balaguer anaven anotant repetidament, des de diferents posicions i amb certa facilitat.

Els darrers deu minuts del partit van ser d’un gran nivell i de molts nervis a la graderia i a la pista. Les aturades de la portera Ariadna, amb un immens partit, i la bona defensa que les targarines van imposar sobre les del Sabadell van ser la clau per a remuntar el partit. Es robaven pilotes en defensa provocant fulminants contra atacs culminats per Anna Graells primer i Sandra Muixí després. Aquest darrer gol va servir per empatar a 25 quan només faltava 4 minuts pel final. El Sabadell va demanar temps mort. A la represa, una pilota robada per Vilamajó va propiciar un altre contraatac amb gairebé la intervenció de tot l’equip i amb assistència final a Rovira que va marcar.

Els darrers instants van ser de molta intensitat per ambdues bandes.

Un penal fallat a dos minuts del final i la falta d’encert de cara a porteria, amb algunes imprecisions en el joc per part de les noies del CEACA; així com la manca de punteria de les sabadellenques a les acaballes del partit, amb un falta directa inclosa -del tot inexistent però xiulada per l’àrbitre a l’últim segon-, van deixar el marcador en empat a 26.

Bon partit doncs del CEACA i del Sabadell, que deixa les targarines amb 9 punts a la classificació, a la zona mitjana de la taula.

Final: CEACA Tàrrega 26 – 26 OAR GRÀCIA Sabadell

El pròxim partit es disputarà a la pista de La Llagosta el dia 18 de desembre.

Jugadores del CEACA Tàrrega: Ariadna, Aina Rovira, Anna Graells, Sandra Muixí, Anna Soldado, Mònica Balaguer, Laura Solé, Laura Vilamajó, Maria Roca.

Entrenador: Jaume Rovira
Tècnic delegat: Andreu Soldado

Crònica: Jesús Vilamajó