En alerta als municipis pròxims als rius Ondara, Sió i Corb

Els municipis pròxims als rius del marge esquerre del Segre estan en alerta per possibles desbordaments. El cabal del riu Ondara, per exemple ha baixat amb molta intensitat a Tàrrega i a Anglesola on ha inundat els camps del costat. Amb la tempesta d’aquesta nit han caigut 21 litres per metre quadrat a Tàrrega, que s’han de sumar als 31 litres acumulats el dia d’ahir. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú demana que “cal continuar extremant les precaucions i no atansar-se a les lleres dels rius”. El punt àlgid de l’afectació ha estat a primera hora del matí, quan hi ha hagut el volum més alt de cabal. A partir de mig matí l’aigua del riu ha començat a baixar.
A la comarca de l’Urgell també estem pendents del riu Corb, que baixa “molt ple”, sobretot per Ciutadilla i Guimerà. El president del Consell Comarcal de l’Urgell i alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells, ha explicat que el riu Sió també baixa molt fort i és el que més els preocupa ja que té un comportament “traïdor” i “sorprenent”, amb crescudes sobtades al seu pas per Agramunt, com ja va passar amb els aiguats del 2015, quan quatre àvies van morir en inundar-se la residència on dormien pel desbordament d’aquest riu.
Segons els sensors, el cabal del Sió ja s’ha desbordat a Tarroja de Segarra i podria superar el límits a Agramunt aquest dijous a la tarda si segueix plovent. Balcells alerta que sembla que el Sió baixa amb molta calma però que “de cop fa una crescuda que no esperes”. És per això que tècnics de Protecció Civil del Consell Comarcal de l’Urgell l’estan vigilant sobre el terreny. El Sió també s’ha desbordat al seu pas pels pobles de Malgrat, Castellnou d’Oluges i la Prenyanosa i afecta les comunicacions entre aquests tres pobles. A la Prenyanosa fins i tot hi ha una casa incomunicada perquè té els accessos inundats.

L’Ajuntament d’Agramunt ha emès un comunicat en què informa que, a partir de les dades de cabals i acumulació d’aigua a la conca del riu Sió, es preveu una crescuda important del nivell del riu al seu pas per Agramunt durant les properes hores. Per aquest motiu, recomanen no apropar-se a la llera, preveure la possible entrada d’aigua a les edificacions situades en zona inundable, retirar els vehicles estacionats a les zones inundables i seguir atentament els consells i comunicats a través de les xarxes o el web de l’Ajuntament d’Agramunt.

L’aigua també ha causat algunes inundacions i esllavissades a les Terres de Lleida que tallen carreteres, com ara la N-141F a les Oluges, a la Segarra. A primera hora del matí també hi ha hagut una esllavissada a la carretera que uneix Ciutadilla i Guimerà, a l’Urgell, però s’ha reobert cap a les deu del matí.
A primera hora del matí el Consell Comarcal de l’Urgell ha informat que s’ha suspès el transport escolar a Guimerà per un esllavissament a la carretera.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.