En marxa a Tàrrega les obres per millorar la seguretat viària al tram urbà de la C-14

Els treballs han començat amb l’ampliació de voreres a la travessia i l’habilitació d’un carril bici a la zona dels instituts

Les obres per assolir una mobilitat més segura i sostenible al llarg de la travessia de la carretera C-14 al seu pas per Tàrrega estan en marxa. Els treballs han començat amb l’ampliació de voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques en segments del vial que discorre des de l’entrada a la capital de l’Urgell venint de Verdú fins al pont sobre el riu Ondara. Així, ja s’ha ampliat una secció de vorera a l’avinguda de Tarragona (just davant de l’Institut Manuel de Pedrolo); al carrer de Sant Pere Claver (davant les pistes del Club de Bitlles); i a les cruïlles amb els carrers de Joan Tous, Joan Brossa i Talladell.

Justament, una de les accions més significatives d’aquest projecte es desenvolupa en aquests tres xamfrans del pont del Reguer, on s’amplien les voreres amb panot i vorada. En total, els vianants guanyaran 287 metres quadrats de superfície de pas. Així mateix, les zones de càrrega i descàrrega de vehicles així com les places d’estacionament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda s’han reubicat en carrers adjacents. La parada del bus urbà al xamfrà del carrer Talladell mantindrà la seva ubicació. Alhora també es treballa en la construcció d’un carril bici de 400 metres de longitud a la zona dels instituts, al sector sud del nucli urbà. Es tracta del primer tram d’un vial exclusiu per a bicicletes i patinets delimitat mitjançant elements d’obra.

Aquesta setmana han visitat els treballs l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor d’Urbanisme, José Luis Marín, acompanyats de tècnics municipals. Segons ha explicat Marin, “el principal objectiu d’aquestes obres a la travessia urbana de la C-14 és incrementar la seguretat dels vianants. Així, les mesures que executem ens permetran esponjar la circulació i reduir el nombre de vehicles estacionats en aquesta via”. Per la seva banda, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú qualifica aquesta actuació de “necessària a l’espera de la construcció de la reivindicada variant de la C-14”.

Els treballs es van adjudicar a l’empresa Ordenació Forestal SL per un import total de 122.919 euros (IVA inclòs). Es tracta d’un primer lot d’obres en diversos punts del vial (o en carrers adjacents) que milloraran la seguretat viària al llarg d’aquesta important artèria, en especial pel que fa a la circulació de vianants, bicicletes i patinets.

La intervenció forma part d’un projecte conjunt impulsat per les regidories d’Urbanisme, Governació i Seguretat, i es finançarà íntegrament gràcies a una subvenció concedida pel Servei Català de Trànsit – Departament d’Interior. Les obres, que tenen un termini d’execució de quatre mesos i és previst que s’enllesteixin a principis de setembre, permetran solucionar mancances detectades al tram urbà de la C-14 des de la plaça d’Andorra fins a l’Escola Agrària ajustant-se alhora a criteris de sostenibilitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.