En marxa el procés per a declarar BCIL l’església de Santa Maria de Guimerà

Tràmit dedicat a la protecció del patrimoni per a avançar-ne les reformes necessàries per la seva reobertura

L’església de Santa Maria de Guimerà, a l’Urgell, tancava les portes fa gairebé dos anys a causa de desperfectes arquitectònics. Ara, s’han posat en marxa els tràmits per declarar Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el temple, en assabentar-se el consistori que és l’únic element patrimonial del municipi sense aquesta catalogació. Un requisit indispensable per avançar l’arranjament de l’immoble.

En tractar-se d’un municipi de menys de 5.000 habitants, l’Ajuntament de Guimerà encarregarà un informe tècnic de patrimoni de l’església. Si aquest és favorable, el Ple municipal aprovarà l’inici de l’expedient de declaració de BCIL i elevarà la proposta al Ple del Consell Comarcal. El procés culminarà amb la inscripció del BCIL al Catàleg del Patrimoni Cultural Català per part del Departament de Cultura.

Tot plegat avança a bon ritme gràcies a l’entesa entre el Govern de Catalunya, l’Ajuntament de Guimerà, el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Arquebisbat de Tarragona, el rector de Guimerà i les entitats Guimerà.info i ViuGuimerà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.