En marxa les obres per preservar les cobertes de tres naus del Museu Trepat de Tàrrega

L’acció, pressupostada en 114.705 euros, rebrà finançament del programa europeu FEDER i la Diputació de Lleida

Ja són en marxa des d’aquesta setmana les obres de rehabilitació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 del Museu Trepat de Tàrrega. L’acció suposa un nou pas endavant en la preservació del conjunt arquitectònic industrial de l’antiga fàbrica J. Trepat, museïtzada per l’Ajuntament des de l’any 2012 com a testimoni singular de la mecanització del camp. L’empresa adjudicatària du a terme treballs de reparació de l’estructura amb l’objectiu de reforçar i consolidar les teulades de les naus, evitant així la seva degradació i garantint els seus usos com a equipament museístic. En total, es preveu restaurar 1.404 metres quadrats de coberta.

El pressupost de l’actuació ascendeix a 114.705 euros (IVA inclòs) amb finançament del programa europeu FEDER (50%), Diputació de Lleida (25%) i Ajuntament de Tàrrega (25%). La regidora d’Urbanisme i Patrimoni, Ivonne Pont, ha manifestat que les cobertes de les esmentades naus “presenten greus patologies a causa del pas del temps i calia una acció urgent de conservació”. L’edil ha avançat que “també estem treballant en el projecte de rehabilitació de l’antic edifici residencial de Cal Trepat, intervenció que també durem a terme mitjançant subvencions”.

Els operaris procedeixen ara a reforçar elements estructurals de les naus 14, 15 i 16 com biguetes i encavallades de fusta i ferro, pal·liant les deficiències detectades. Així mateix, s’assegurarà la impermeabilitat de les cobertes per evitar problemes de goteres. Pel que fa a les teules originals, es retiraran prèviament i es reposaran les que estiguin en bon estat. També es preveu refer les claraboies. Les tres naus objecte de la restauració no són visitables en el circuit habitual del Museu Trepat i properament, culminades les obres, se’n planificarà els usos

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.