Engega la tercera edició del Projecte GalactiCurs

Portarà el cinema en forma de tallers, conferències i altres esdeveniments a les escoles de 8 comarques lleidatanes al llarg de tot el curs

 

Amb l’inici del curs escolar s’ha posat en funcionament la III edició del GALACTICURS, el projecte pedagògic del Galacticat, Festival de cinema fantàstic i de Terror de Ponent. Aquest programa, que porta a les escoles de Lleida un extens catàleg de tallers, conferències i classes magistrals sobre el món del cinema, es duu a terme gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, que el consideren estratègic per al territori.

El pla didàctic del projecte el formen diverses activitats realitzades per entitats i professionals de gran prestigi de casa nostra, com l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC, la Filmoteca de Catalunya, els directors de cinema stop motionreconeguts internacionalment Anna Solanas i Marc Riba i l’empresa El Bombeto.

Per la seva part, els Consells Comarcals i ajuntaments del territoritambé ajuden al finançament del projecte. És al cas per exemple de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell que l’han recolzat des del començament, propiciant-ne el naixement fa dos anys a la comarca de l’Urgell.

Cal recordar que el projecte subvenciona la major part del cost dels tallers amb el finançament de totes aquestes entitats i també d’empreses privades, per a que ni els alumnes ni les escoles hagin de sufragar tot el cost de mateix. També és important recalcar el suport dels Centres de Recursos Pedagògics i dels Serveis Educatius de cada comarca en l’organització i la logística del calendari de tallers, que ha de durar 9 mesos.

 

DOBLE FORMAT

Enguany, el projecte conté oferta online i presencial, fet que permetrà continuar amb el calendari de tallers sigui quina sigui la situació a escoles i instituts.

Aquesta mateixa filosofia serà la que haurà d’afrontar l’equip organitzatiu del Galacticat en preparar la VIII edició, programada per a finals d’agost del 2021.

L’evolució de la pandèmia ha obligat tots els festivals a incloure el model online en la seva factura, ja que aquesta opció permet donar continuïtat a l’activitat independentment de la situació social i sanitària. En aquest sentit, doncs, el Galacticat treballa per a oferir part de la seva programació també a través d’una plataforma online.

La primera part d’aquesta evolució ha estat la modernització de la pàgina web del Festival www.galacticat.cat, dissenyada per la dissenyadora gràfica targarina i membre de l’organització Míriam Paredes, de XMPublicitatwww.publicidadxm.com.

Aquest nou disseny ha de permetre refermar la difusió de la programació del Festival de la millor manera possible; al mateix temps posa a l’abast dels equips docents de totes les escoles de Lleida un canal de comunicació directe per a facilitar l’organització dels tallers del GalactiCurs als seus centres. A més, la mateixa web acollirà la plataforma de visionat online de les Seccions del Festival, un cop estiguin totalment confirmades.

 

VIII GALACTICAT

La VIII edició del Festival de Cinema Fantàstic i de terror de Ponent, Galacticat, es durà a terme a finals d’agost de 2021 als Cinemes Majèstic de Tàrrega i a diverses pantalles situades en diferents espais exteriors de la capital de l’Urgell.

Aquesta serà una edició especial que recollirà tota la feina feta durant els llargs mesos de programació del 2020 i que ampliarà tot aquest contingut amb pel·lícules noves. Això farà créixer tant el nombre de films com el nombre de pel·lícules programades, convertint aquesta edició en la més extensa del Galacticat fins la data.

La decisió de mantenir i ampliar la programació de la VIIª edició dins aquesta VIIIª, es basa en el respecte de l’equip directiu cap a tots els creador@s que van apostar per mostrar els seus films, molts per primera vegada a Catalunya o a l’Estat Espanyol, dins el Galacticat.

“Molts d’aquests director@s i productor@s és el primer cop que participen al Festival, però molts d’altres hi tornen amb films nous, refermant una relació iniciada en edicions anteriors. Aquesta relació que s’ha establert entre els creadors i el festival és molt valuosa per a nosaltres, perquè valorem per damunt de tot la interacció del talent convidat al Festival i les relacions que es creen en la convivència entre espectadors i directors durant els dies de festival” ha declarat Ramon Bochaca, coordinador i membre de l’equip de programació del Festival Galacticat.

El disseny del la VIII edició, així com el LeitMotive, que fa un homenatge al mestre del terror americà Stephen King, es mantenen també de la VII edició.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.