Enllestits els dos primers habitatges a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil d’Agramunt

Les obres les han fet estudiants de l’ETSAV i l’Ajuntament treballa per poder fer ús de l’edifici el més aviat possible

Autor: Eric Alcoberro

Estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han finalitzat la primera fase del projecte Vibra, per transformar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil d’Agramunt en un edifici amb habitatges socials i serveis municipals. La intervenció ha consistit en l’enderroc de l’interior, la rehabilitació de la coberta, la instal·lació de la meitat del nou aïllament tèrmic i la construcció de dos dels habitatges socials previstos. Els mateixos estudiants s’han encarregat del disseny del projecte, la recerca de materials i la direcció i execució de les obres L’Ajuntament treballa ara per donar continuïtat a les obres per poder usar l’edifici el més aviat possible.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, s’ha mostrat molt satisfeta pels resultats d’aquesta iniciativa i ha avançat que el consistori ja està treballant per donar continuïtat al projecte i tornar a habilitar una partida pressupostària de cara a l’any vinent.

Els primers enderrocs es van fer durant la Setmana Santa, tot i que ha estat aquest estiu quan el grup d’estudiants ha treballat de forma intensiva en la consecució del projecte, fet que, segons l’alcaldessa, ha suposat un revulsiu per Agramunt, ja que els joves també han participat de les activitats i vida social de la localitat. Això, a banda, diu, de “ser un exemple per a tots nosaltres amb el seu entusiasme i ganes de treballar”.

Projecte Vibra

Vibra és un projecte d’aprenentatge impulsat en el marc de l’assignatura d’Acció Local de l’ETSAV i la reforma de l’edifici s’ha fet seguint criteris de sostenibilitat ambiental i estalvi energètic i avaluant quin material i forma constructiva és la més idònia pels futurs usos i característiques de l’edifici i entorn. De fet, els mateixos estudiants s’han encarregat de buscar empreses patrocinadores que cedissin i col·laboressin en els materials que s’han fet servir per la rehabilitació. Així mateix, han disposat de 150.000 euros que l’Ajuntament va habilitar en una partida als pressupostos municipals del 2023.

La previsió és que la caserna aculli, en les plantes superiors, diversos habitatges tutelats gestionats per l’Associació Alba, mentre que a la planta baixa s’hi ubicaran les dependències de la policia local i dels serveis socials. El projecte també inclou la reforma de l’entorn de l’edifici, obrint-lo i integrant-lo en l’espai urbà on està ubicat.

Informa: ACN

Foto: Eric Alcoberro

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.