ERC es presenta a les municipals a 18 municipis de l’Urgell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Candidats-Urgell (Grande)La formació, primera força municipalista a Catalunya amb 807 candidatures d’ERC i llistes associades, ha presentat un total de 18 de les 20 candidatures possibles a la comarca.
Esquerra Republicana de Catalunya és presenta a 18 de les 20 alcaldies possibles a la comarca de l’Urgell. És la primera vegada que els republicans es presenten a tants municipis en aquesta comarca. La formació, que ja és primera força municipalista a Catalunya amb 807 candidatures d’ERC i llistes associades, vol continuar amb la tendència de tenyir de groc Catalunya, tal i com ja va passar les passades eleccions a les Corts Generals del 28 d’abril, aquest cop però, des dels municipis.
Xavier Freixes, president republicà a la comarca de l’Urgell, explica que la política comarcal a l’Urgell necessita un canvi, i aquest passa primer per un canvi de govern a les seves institucions. “Tenim 6 noves candidatures, amb gent compromesa, que vol fer créixer el projecte republicà al territori alhora que vol oferir projectes nous i renovadors, amb una idea de comarca activa, on es fomenti i s’articulin la cultura, el patrimoni, el turisme i l’economia del territori i es millorin els serveis cap a les persones’,
En aquest sentit, Freixes, que també és candidat a l’alcaldia d’Anglesola, argumenta que el projecte republicà té com a objectiu que tot el territori estigui ben representat i sigui capaç d’articular i donar sortida a les seves necessitats i inquietuds. “Aquestes eleccions municipals hem fet llista en municipis on mai hi havia hagut representació republicana, com és el cas de Vilagrassa, candidatura encapçalada per Gràcia Auró. També veiem molt bones possibilitats de governar en grans pobles de l’Urgell, com és el cas de Bellpuig, amb Jordi Estiarte al capdavant. Per tant, entenem que queda evidenciada aquesta necessitat de canvi cap a un model de governança republicana, i aquest només pot ser representat per Esquerra Republicana de Catalunya”
Finalment, Freixes ha remarcat també la necessitat d’adaptar la política comarcal de l’Urgell a les necessitats reals, pròpies del segle XXI’. ‘Treballem perquè tots els ajuntaments siguin republicans, on la força de la gent sigui la força del país, de la justícia i la llibertat. Però també treballem per a què aquest canvi es doni al Consell Comarcal, perquè volem que les persones siguin el centre de les polítiques comarcals, i perquè serem l’única força capaços de garantir la cohesió, la justícia social i el progrés. Aquest 26 de Maig serà l’inici d’una veritable primavera republicana’, ha manifestat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.