Èxit de públic en la primera edició de Moments Màgics Espais de Cervera

_DSC7071Cervera, 10 de març de 2019.- El teatre familiar i la recuperació patrimonial a través de la música han sigut les activitats que han clos avui ‘Sota Teulada’, la primera part dels Moments Màgics Espais Únics (MMEU) que ha tingut lloc de divendres a diumenge a Cervera. El cicle de microaccions artístiques en espais singulars es valora molt positivament des de l’organització. Segons explica Marc Comas, comissari de Cervera Capital de la Cultura Catalana: “Hem assolit els objectius marcats, atès que la resposta ha estat molt bona, amb un còmput global de 1.200 persones que han assistit als espectacles, tots d’alt nivell artístic. S’ha creat nous públics, ja que en tots ells hi havia perfils molt diversos. I no només un nou públic sinó entusiastes, que han recomanat les propostes i han fet venir més gent”. Comas ha valorat molt positivament els espais, “que han funcionat molt bé com a escenaris” així com el fet d’haver posat en valor els artistes del territori tant en propostes pròpies com en propostes artístiques de companyies referents nacionals. Cal recordar que una vintena de ballarins de dues escoles de dansa de la comarca van ballar ahir a la peça “Halab” de la Companyia de dansa Sol Picó. Aquests dies Cervera també s’ha convertit en un pol d’atracció per al turisme i l’oferta d’espectacles ha permès dinamitzar l’hostaleria local.

Aquest matí el celler del Carreró de les Bruixes ha sigut el marc on La Guilla Teatre ha representat la ‘Carretada de Contes’. Els més petits han pogut gaudir de les aventures de la Filigrana Gràcia i en Joseph Tour, acompanyats del seu carro d’històries, amb el qual practiquen el seu ofici: el de trobadors.

A l’Arxiu Comarcal de la Segarra, el Quartet Teixidor ha ofert un concert en què ha rescatat el patrimoni cultural per posar-lo a l’abast del públic. A través d’una obra conservada al mateix arxiu, s’han sentit ‘Les set últimes paraules de Crist a la Creu’ de Haydn i el segon dels sis quartets de Josep Teixidor, del qual només n’hi ha una còpia manuscrita.

Al migdia, la Biblioteca de la Universitat ha acollit una representació de l’obra ‘Les Veus Silents de la Passió Medieval’, un homenatge a les dones que  acompanyen Jesucrist poc abans de la seva mort i crucifixió. Clàudia, la dona de Ponç Pilat, Verònica, que està amb Jesús a la creu, la seva mare, la Verge Maria, i Maria Magdalena, la primera persona que veu a Crist ressuscitat.

 

Dansa, música, teatre, poesia, patrimoni i gastronomia

La darrera jornada de ‘Sota Teulada’ (la primera part del ‘MMEU’) també ha prosseguit amb les activitats de l’espai gastronòmic, que ha aportat el seu vessant innovador a Cervera Capital Cultura Catalana 2019. El xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo Ceresuela han realitzat un maridatge amb productes de la comarca de la Segarra. L’activitat s’ha dut a terme a la Casa Museu Duran i Sanpere.

Durant tot el cap de setmana, el ‘MMEU’ ha sigut un aparador d’accions artístiques de petit format i poca durada, on la música, el teatre, la dansa, la poesia, l’art urbà o la gastronomia han servit perquè els espectadors descobreixin espais i racons de Cervera. El projecte preveu una segona part, anomenada, ‘Cel Obert’, que se celebrarà al mes de juliol
 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.