Èxit del podcast ‘La Quinta Brigada’ amb més de 1.500 reproduccions

Dirigit per Miquel Ramon amb suport de Ràdio Tàrrega, el programa ha posat al descobert els fets que envoltaren el pas de les Brigades Internacionals per la ciutat durant la Guerra Civil

El passat dijous 1 d’abril es va emetre el darrer capítol de ‘La Quinta Brigada’, el podcast de l’emissora municipal Ràdio Tàrrega que ha explicat el pas de les Brigades Internacionals per la capital de l’Urgell durant la Guerra Civil. El podcast acumula a dia d’avui fins a 1.500 reproduccions de tots els episodis publicats. Són molts els oients que han escoltat a través de les diferents plataformes de podcast algun dels episodis de la sèrie, fet que demostra el gran interès que ha despertat el programa. A més a més, es confia que aquest nombre de reproduccions vagi en augment durant els propers dies, ja que moltes persones han preferit que estiguin tots els episodis disponibles a les xarxes per escoltar-los tots d’una tongada.

El creador del podcast, Miquel Ramon, s’ha mostrat molt satisfet per l’excel·lent acollida que ha tingut el programa, tant a nivell d’audiències, crítiques i repercussió als mitjans de comunicació. Durant les primeres setmanes de l’emissió, el programa va captar l’interès de mitjans d’arreu del territori i va arribar a publicar-se un reportatge al Telenotícies de TV3 amb diferents protagonistes d’aquesta història. Això va permetre que el programa trenqués les barreres d’un interès local i tingués també seguidors d’arreu de Catalunya, interessats amb la memòria històrica.

Miquel Ramon no descarta fer alguna altra sèrie de capítols d’històries relacionades amb la Guerra Civil o els Brigadistes Internacionals, ja que “durant tot aquest temps d’investigació i elaboració del programa he descobert diferents històries molt interessants que també mereixen ser narrades. Tot i això, depèn del temps i els recursos que pugui disposar els mesos vinents.”. A més de l’emissió dels sis capítols, un dels objectius de ‘La Quinta Brigada” segueix sent promoure que més persones s’animin a explicar de forma amena històries de la Guerra Civil que coneixen del seu poble així com incentivar aquest tipus de formats per fer arribar la història local a públic més jove.

Podcast de La Quinta Brigada disponible al web de Ràdio Tàrrega www.radiotarrega.cat, al web www.laquintabrigada.cat i a les plataformes iVoox, Spotify i Apple Podcast

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.