Finalitzen les obres de restauració del cimbori de l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega

Salvaguarda d’un edifici històric protegit, que fou declarat Bé Cultural d’interès Nacional· Intervenció finançada per la Generalitat de Catalunya, el Bisbat de Solsona, la Parròquia i l’Ajuntament · També s’ha retirat vegetació de les parets del campanar

La restauració del cimbori de l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega s’ha donat per finalitzada després de cinc mesos de treballs. La intervenció s’ha centrat en la impermeabilització de l’estructura per solucionar problemes de filtracions d’aigües pluvials. Així mateix, s’ha dut a terme el sanejament de les façanes associades, el reforç de bigues i la reposició de teules. En aquest sentit, s’han col·locat careners ceràmics vidriats de color verd als vuit vessants del cimbori, el qual ha recuperat així l’aspecte original del segle XVII. Les tasques han culminat amb la reposició del penell (o “veleta”) que corona el punt més alt de la coberta, element que s’ha restaurat al Museu Tàrrega Urgell. D’altra banda, operaris especialitzats han procedit a eliminar vegetació de les parets del campanar ja que les arrels podrien ocasionar amb el temps danys a l’estructura.

 

La rehabilitació del cimbori, adjudicada a l’empresa Vesta Rehabilitación SL, ha suposat una inversió de més de 150.000 euros, finançats per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; el Bisbat de Solsona (titular de l’edifici) i la Parròquia de Tàrrega; i l’Ajuntament de Tàrrega. L’ens local també s’ha encarregat de tramitar i dirigir les obres. L’execució del projecte s’ha emmarcat dins el pla director de preservació de l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba, monument que fou declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 2017. Ivonne Pont, regidora d’Urbanisme i Patrimoni, ha afirmat que “amb aquesta intervenció hem salvaguardat un monument històric protegit i una fita de referència visual en l’entorn urbà i paisatgístic de Tàrrega”. L’edil també ha destacat que “hem aconseguit retornar la fesomia original al cimbori i estem molt contents del resultat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.