Guimerà celebra el seu 24è Mercat Medieval

Foto mercat medieval

El poble de Guimerà acull aquest cap de setmana una nova edició del Mercat Medieval. Els carrers de la vila s’han omplert un any més amb un centenar de parades amb productes propis de l’Edat Mitjana, a més d’una quinzena d’artesans que fan demostracions dels oficis de l’època: forja, picapedrers, elaboració d’estris d’espart, macramé, cistelleria, treballs sobre pergamí… Durant tot el cap de setmana el mercat s’acompanya de cercaviles i jocs medievals per als més petits. A més, també compta amb l’entreteniment de la companyia La Cremallera.

L’espectacle teatral d’enguany es titula “Petites llibertats”, i tindrà lloc a 2/4 d’11 de la nit al llit del riu, tant dissabte com diumenge. Es tracta d’una obra del convilatà Roger Rosich que també agrupa les aportacions teatrals de Wigmar Teatre, i d’un nombrós grup de guimeranenques i guimeranencs voluntaris. Amb tot plegat, el teatre convida a viatjar al Guimerà medieval, a apropar-se a com eren les vides de la seva gent, dels senyors i dels vassalls, i a com ells podien trobar certes petites llibertats individuals.

Durant els dies de fira també es pot visitar la mostra “Ritmes i motius, de Guimerà a la Vall del Corb” al museu La Cort del Batlle. En aquesta s’exposen dibuixos de l’historiador de Guimerà Joan Duch i Mas, que és docent i impulsor cultural i patrimonial, a més de membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.