Horticultura ecològica a Tàrrega per a fomentar l’alimentació saludable i la cohesió social

Alguns dels participants dels horts urbans de Tàrrega, amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor d'Acció Social, Joan PalouÈxit de participació a la sisena edició dels horts urbans per a l’autoconsum impulsats pel consistori · Els participants celebren un tast de tomàquets conreats a les 25 parcel·les habilitades Foment de l’horticultura ecològica, alimentació sana i cohesió social. Aquests són els eixos amb què l’Ajuntament de Tàrrega impulsa els horts urbans municipals, una iniciativa que ha assolit ja la sisena temporada amb èxit d’usuaris. Les 25 parcel·les habilitades (de 50 metres quadrats cadascuna) han registrat plena ocupació un any més. Per a celebrar-ho, la Regidoria d’Acció Social ha celebrat aquest cap de setmana un tast de tomàquets conreats al recinte. Els participants han tingut ocasió de degustar més d’una vintena de varietats, valorant els fruits segons el gust i la textura. A l’acte han assistit l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor d’Acció Social, Joan Palou. Des del consistori targarí s’ha destacat també la bona acceptació dels tallers impartits, com un de nou dedicat a l’elaboració de conserves, i s’ha anunciat la continuïtat dels horts per a l’any 2019.

 

Els horts socials i familiars de Tàrrega ocupen una superfície de 2.600 m2 en un solar situat a la cantonada dels carrers Canal d’Urgell i Bellpuig, enmig del teixit urbà. Pensats únicament per a l’autoconsum, disposen de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i proveïment de compost entre altres serveis. Els horts generen també excedents, conreats voluntàriament pels adjudicataris en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, reforçant el seu caràcter social. Els usuaris reben consells d’un professional per a resoldre dubtes sobre el conreu de fruites, verdures i hortalisses. La present temporada dels horts encara s’allargarà fins al 28 d’octubre.

 

Fotografia: Alguns dels participants dels horts urbans de Tàrrega, al tast de tomàquets celebrat aquest cap de setmana. En representació de l’Ajuntament hi ha assistit l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor d’Acció Social, Joan Palou

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.