Impulsen la producció de vinya al regadiu del Segarra – Garrigues

La consellera d’Agricultura Meritxell Serret ha presidit la presentació d’un nou conveni de vinya en regadiu al Segarra – Garrigues. Hi participen la comunitat de regants i la xarxa d’aquesta infraestructura, grans empreses productores i petits cellers de la Vall del Riu Corb entre altres. L’acció suposa un impuls al sistema Segarra-Garrigues i l’experimentació en vinya de regadiu per obtenir vins i caves de qualitat.

La finca té més de 5 hectàrees plantades amb varietats com macabeu, parellada, xarel·lo, ull de llebre o syrah entre altres per elaborar vins i caves. Amb el regadiu s’obre un nou paradigma en la producció vitivinícola i s’aconseguiran dos objectius.

Els resultats de la finca experimental es compartiran entre els productors de les futures plantacions de vinya que es cultivin al sistema. Empreses com Codorniu, Torres i l’associació de 10 cellers de la Vall del Riuicorb actuen de motors d’aquesta vinya en regadiu que s’ha posat en marxa al Segarra-Garrigues i que ha de servir per promocionar aquest sistema.

En un futur el Segarra Garrigues pot beneficiar unes 14.000 hectàrees potencials d’un total de 18 municipis de la Noguera, l’Urgell i les Garrigues.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.