Iniciativa de la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega per mantenir la tradició de la Mona de forma virtual a Instagram

S’anima la ciutadania a enviar fotografies familiars d’anys anteriors que es compartiran a la xarxa social · La Coral Infantil Mestre Güell també impulsa una campanya per cantar caramelles tot i el confinament

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell ha llançat a la xarxa social Instagram una iniciativa per mantenir la tradició de la Mona de forma virtual malgrat el confinament. Així, es proposa de compartir fotografies particulars de la infantesa celebrant la festa típica del Dilluns de Pasqua, sigui quina sigui l’edat actual dels protagonistes. També es poden fer arribar instantànies d’època corresponents a la celebració de la palma o palmó, una altra cita assenyalada d’aquests dies. Les imatges es poden trametre mitjançant el correu electrònic a l’adreça [email protected] i tot seguit es penjaran al compte d’Instagram de l’equipament cultural targarí (www.instagram.com/biblioteca.tarrega). Es demana sobretot datar l’any de la fotografia. La crida ja ha obtingut resposta i s’hi poden veure les primeres instantànies familiars que ha fet arribar la ciutadania. La idea és vèncer de forma simbòlica les barreres del confinament i continuar compartint gràcies a les noves tecnologies la festa de la Mona, que enguany ha quedat anul·lada a causa de la pandèmia.

Una campanya similar també l’ha endegada recentment la Coral Infantil Mestre Güell de Tàrrega, agrupació que vol conservar un any més la festa tradicional de les caramelles del Diumenge de Pasqua. Davant la impossibilitat de sortir de casa per fer arribar arreu el so alegre de les caramelles, la coral ha fet una crida a les xarxes socials animant la ciutadania a cantar als domicilis (ja siguin caramelles o altres cançons), enregistrar-ho en vídeo i enviar-ho a l’adreça de correu electrònic [email protected] per a la seva posterior difusió. També ho pot penjar cadascú als seus corresponents comptes de Facebook o Instagram etiquetant la Coral Infantil Mestre Güell. Tot plegat són fórmules que se serveixen de les xarxes socials per continuar fent comunitat al voltant de la cultura popular tot i el confinament obligat pel coronavirus.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.