Iniciatives solidàries a Cervera per prevenir el coronavirus

La Paeria de Cervera ha rebut la donació d’un total de 84 mascaretes, confeccionades aquest cap de setmana per persones voluntàries. La iniciativa va sorgir arran de la proposta d’una veïna de les Oluges, en coordinació amb l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra i de la Paeria de Cervera.

Des de les dos institucions volem agrair a la ciutadaniala iniciativa i la rapidesa en la seva actuació. No obstant això, es recorda que les mascaretes casolanes no estan homologades, i que per tant no eximeixen de seguir les mesures higièniques recomanades. I el Departament de Salut informa que les mascaretes fetes amb roba de cotó no són vàlides per a l’ús sanitari; es poden utilitzar a títol individual per a trajectes curts, però no com a prescripció mèdica.

Les mascaretes les ha passat a recollir la Brigada Municipal, seguint totes les mesures sanitàries adients. Es passaran al Servei Català de la Salut perquè les pugui distribuir segons les seves necessitats.

Per altra banda, l’Associació de Dissenyadors de Roba i Complements Vestim Segarra està confeccionant gorres i bates, amb material impermeable, que poden ser de més d’un sol ús. Aquest material, elaborat seguint les recomanacions sanitàries, es lliurarà a les professionals del CAP i les residències.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.