Inicien els treballs de renovació del ferm de la C-14 al seu pas pel nucli urbà de Tàrrega

Substitució de la capa asfàltica en bona part de la travessia, de dos quilòmetres de longitud

Substitució de la capa asfàltica en bona part de la travessia, de dos quilòmetres de longitud · Els treballs s’han dividit en trams per minimitzar les afectacions de trànsit i s’han senyalitzat rutes alternatives· Ús gratuït dels pàrquings municipals per als veïns que no poden accedir als seus aparcaments · Les obres obliguen a modificar l’itinerari del bus urbà i a anul·lar parades

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat avui els treballs de renovació del ferm al llarg de la travessia urbana de la C-14 a Tàrrega. De dos quilòmetres de longitud, és una de les principals artèries viàries de la capital de l’Urgell i bona part del seu traçat es troba deteriorat per l’ús i el pas del temps. Les obres, que s’allargaran fins al 20 de novembre, s’han dividit en diferents trams per minimitzar les afectacions en el trànsit rodat. La calçada es renovarà de forma integral: els operaris procedeixen primer a retirar el paviment actual (tasca que es coneix com a fresat) i s’aplica tot seguit la nova capa asfàltica. També es repintarà la senyalització horitzontal del vial.

La intervenció han començat a primera hora del matí a l’extrem nord de la travessia, a la plaça d’Andorra, i s’anirà avançant fins divendres cap a la via fèrria i la plaça del Carme. A partir del dilluns 16 es reprendran les tasques a la cruïlla entre el carrer Migdia i el pont de l’Ondara, actuant posteriorment al llarg del carrer de Sant Pere Claver i l’avinguda de Tarragona. Val a dir que el segment de la plaça del Carme i el carrer de Joan Maragall ja fou asfaltat l’any 2014 i serà objecte de petites accions per reparar desperfectes.

A més de senyalitzar rutes alternatives, la Policia Local ha desplegat efectius vetllant perquè la intervenció no generi problemes de mobilitat. D’altra banda, s’ha facilitat una alternativa als veïns afectats que no poden accedir a les seves places privades d’aparcament. El consistori targarí ha posat a la seva disposició llocs gratuïts als pàrquings municipals situats a la plaça de les Nacions sense Estat i l’avinguda de Catalunya. Per a sol·licitar la targeta d’ús, cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana – Casa Consistorial amb la documentació acreditativa.

La renovació del ferm a la C-14 també obliga a modificar el recorregut del bus urbà. Fins al 13 de novembre s’han anul·lat les següents parades: de la 7 a la 13 i de la 24 a la 27. Alhora s’ha afegit una nova parada al carrer de Joan Brossa vora el pont de l’Ondara. Des del consistori targarí es valora molt positivament aquesta actuació del Departament de Territori i Sostenibilitat amb la qual es posarà fi al mal estat del paviment de la travessia. Tanmateix, l’Ajuntament de Tàrrega demana disculpes per les molèsties que puguin ocasionar les obres a la ciutadania.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.