Ja es pot visitar el pou del gel de Tàrrega

El pou del gel de Tàrrega està ubicat al costat del Castell a tocar de la muralla. Ara, després de cinc anys de treballs i d’excavacions, a l’exterior i a l’interior, aquest vestigi del segle XVII serà visitable pel públic.
Una escala metàl·lica fixada a l’interior de l’estructura permetrà una major i segura accessibilitat als visitants. També s’hi han col·locat focus de llum i plafons interpretatius. Les excavacions que han portat a terme els tècnics del museu de Tàrrega han permès arribar fins al fons del pou, documentar les sortides d’aigua i consolidar les estructures que aïllaven l’aigua del gel. Encara però queda molta feina per fer.

La recuperació del pou del gel, que té un diàmetre de 8 metres i una alçada de 9, també ha estat possible per la col·laboració d’entitats com els escoltes i l’Agrat que en el seu moment van fer feines de desenrunament. Tots els treballs coordinats des de cultura i urbanisme de l’ajuntament han suposat una inversió de 20.000 euros, 16.800 aportats pel departament de Cultura de la Generalitat.

A partir d’ara la visita al pou del gel s’incorporarà a les visites guiades pel nucli antic de la ciutat que realitza el Museu Comarcal de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.